20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOameni fara identitate

Oameni fara identitate

Pe Gheorghe Voiculescu l-a ocolit norocul de cind a venit pe lume. La doar citiva ani de la acel eveniment, i-a murit tatal, iar mama a plecat din Diosti si s-a maritat pe nu se mai stie unde. Lui Gheorghe i-a murit sotia si la putin timp s-a recasatorit si el. A aparut si un copil si, pentru ca era zidar de meserie, si-a plimbat familia din santier in santier pina a ramas fara lucru.

Din 1998, cind a murit mama sa, iar tatal vitreg a vindut apartamentul in care mai venea din cind in cind, a ramas fara acoperis deasupra capului. S-a mutat in comunele „30 Decembrie“, Jilava, Calugareni si Garbeni, de unde a fost nevoit sa plece de fiecare data pe nepusa masa ca sa nu plateasca ba consumul de curent, ba te miri ce alte cheltuieli.

Disperat si incoltit de nevoi, Gheorghe si-a adus aminte ca s-a nascut la Diosti, locul in care s-a gindit ca poate o mai fi ramas ceva din averea tatalui disparut demult. Si-a luat nevasta, copilul, doua geamantane si cei doi ciini si s-a oprit in fata primariei. A cerut cu disperare un adapost pentru el si familia sa si a incercat sa ia legatura cu rudele dupa tata, dar acestea s-au facut ca nu-l cunosc de frica ca vor imparti pamintul cu el.

De mila si de rusine ca trei oameni va trebui sa doarma in fata primariei, primarul i-a gazduit pentru citeva nopti chiar in sediul institutiei. Dupa citeva zile, Oprea Mincan, cel care cumparase sediul AGROMEC Zanoaga, s-a aratat dispus sa-i gazduiasca intr-o casa din incinta unitatii, sa le plateasca si o suma de bani, cerindu-le in schimb sa pazeasca AGROMEC si sa-l ajute la muncile cimpului. Cum, necum, in scurt timp, partile s-au declarat nemultumite.

Sint lenesi si nu respecta intelegerea

Patronul care a gazduit familia Voiculescu este nemultumit de felul cum se comporta si de felul in care cei trei inteleg sa respecte intelegerea. Oprea Mincan a precizat:

„Le-am spus sa pazeasca unitatea si de cite ori am venit i-am gasit plecati. Sint lenesi. El a zis ca este zidar si i-am spus sa repare tavanul din camera unde stau ei si nici pina acum nu l-a reparat. Le dau doua milioane pe luna, dar ei nu vor sa faca nimic. Cine credeti ca-i va tine degeaba si sa le mai dea si bani pe deasupra. Intr-una din zilele trecute, hotii au incercat sa-mi fure citeva placi din gardul de beton, iar cind i-am intrebat pe membrii familiei Voiculescu au zis ca nu stiu cine a fost. Iarba nu vor sa o coseasca, eu de ce sa-i mai tin aici? Au adus vaci din sat sa pasca iarba din curtea mea, dar mie nu mi-au spus. Acum am angajat un om sa-mi pazeasca aici acareturile, daca ei nu vor sa se tina de treaba. Mie mi-a fost mila de ei, iar ei…“

In schimb, Gheorghe Voiculescu a spus: „Primarul Iliescu a fost om de treaba. Mi-a dat cind am venit 25 de ari de teren sa-mi fac casa, dar, uite, ca nu pot de nevoi. Dl Mincan este nemultumit, dar ar trebui sa inteleaga ca nu putem trai cu doua milioane de lei pe luna, in conditiile in care noi trebuie sa cumparam si o ata daca nu o avem. Am pus niste rosii pe care le-am udat cu galeata si altceva nu avem. Ne mai ducem prin sat, ca ne da lumea 70.000 lei, trei mese pe zi si, de multe ori, nevestei ii mai da si ceva pentru acasa. Copilul meu, care are 17 ani, nu are buletin pentru ca nu avem domiciliu, iar noi avem buletinele de identitate expirate de mai mult timp si nu putem sa ne facem altele pentru ca nu avem casa. Sintem toti trei oameni fara identitate.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS