20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStare de tensiune in comuna Eselnita

Stare de tensiune in comuna Eselnita

In comuna mehedinteana Eselnita, de citeva luni domneste o stare de tensiune, si asta din cauza primarului Ioan Ciuru. Ca urmare a initiativei cetatenilor si a unor consilieri, prefectului judetului Mehedinti ii va fi adresata o cerere pentru organizarea unui referendum la nivel local privind eliberarea din functie a primarului comunei.

Cererea are la baza peste 600 de semnaturi ale cetatenilor si motivele acestora, intrunind astfel conditiile legale pentru organizarea unui referendum, potrivit dispozitiilor articolului 73 din Legea Administratiei Publice Locale 215/2001.

Cetatenii sint nemultumiti de actualul primar din mai multe cauze: proasta gestiune a bugetului local, nerespectarea actelor normative care reglementeaza domeniile de activitate in care primarul este obligat sa se implice, nesocotirea de catre primar a intereselor generale ale comunitatii locale si proasta oglindire a primarului in presa locala si nationala, fiind citat un articol aparut acum doi ani in publicatia Atac la persoana.

„Primarul din comuna Eselnita imparte banii bugetului local dupa bunul lui plac. Nu mai stim la cine sa ne adresam. Am facut demersuri peste demersuri si nimeni nu ia nici o masura. Majoritatea cetatenilor din comuna sint nemultumiti de acest primar. La alegeri a cistigat mituind satenii ca sa primeasca mai multe voturi“, a declarat Ionel Draguta , consilier local din comuna Eselnita. In comuna au fost efectuate lucrari de asfaltare care sint de proasta calitate, in acest sens fiind aprobata in anul 2000 suma de 900 de milioane de lei catre un executant numit de primarie, la receptia finala constatindu-se insa ca lucrarile nu corespund. Dupa cum a mai declarat consilierul Ionel Draguta, „prin abuz in serviciu, primarul si-a insusit unele foloase necuvenite. Acesta si-a majorat salariul de la 5.700.000 de lei la 9.200.000 de lei, iar salariul viceprimarului a crescut de la 4.000.000 de lei la 6.800.000 de lei. Desi prejudiciul a fost constatat, el a fost musamalizat cu sprijinul lui Gigi Gruiescu , seful Departamentului de Control Finante, procesul-verbal intocmit putind fi verificat, o copie a acestuia aflindu-se la sediul primariei din comuna“.

Contactat telefonic, primarul comunei Eselnita, Ioan Ciuru, s-a declarat foarte linistit in ceea ce priveste demersurile cetatenilor, spunind ca acesta este dreptul lor, conferit de Legea Administratiei Publice Locale. Ioan Ciuru a negat, totodata, acuzatiile care i-au fost aduse.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS