17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMulte primarii ale judetului Mehedinti nu au ofiter de serviciu

Multe primarii ale judetului Mehedinti nu au ofiter de serviciu

Comisia judeteana de aparare impotriva dezastrelor s-a intrunit la sediul Prefecturii Mehedinti pe 5 august. A fost prezentata o noua schema cu privire la circuitul informatiilor, pentru a se cunoaste mai amanuntit modul in care actioneaza si informeaza membrii comisiei, precum si celelalte persoane implicate in cazul producerii de evenimente nedorite.

In schema este prevazuta permanenta la sediile primariilor, insa acest lucru nu se respecta in prezent, deoarece multe primarii din Mehedinti nu au ofiter de serviciu, iar in multe cazuri, dupa ora 16.00, nu se poate lua legatura cu nici o persoana responsabila.

Una dintre problemele puse in discutie de reprezentantii Inspectoratului de Protectie Civila a fost cea legata de dotarea acestor institutii deoarece, in cazul in care nu exista energie electrica, nu este posibila comunicarea. Reprezentantii Protectiei Civile Mehedinti au informat ca in depozitul lor exista de citiva ani trei statii de emisie-receptie care nu sint utilizate, deoarece nu au putut fi amplasate din cauza lipsei fondurilor.

Punerea in functiune a acestor statii ar usura si ar grabi comunicarea cu institutiile locale. Daca in alte judete s-au alocat 800 de milioane de lei anual pentru protectia civila, Mehedintiul a beneficiat in ultimii patru ani de 150 de milioane de lei.

Pe parcursul a doua zile, membrii comisiei judetene trebuie sa analizeze schema propusa de prefectura, apoi se va trece la comunicarea ei catre primarii, agenti economici si institutii care au datoria de a lua masuri in cazul producerii unor evenimente incluse in categoria dezastrelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS