19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNote mici la examenul de titularizare in judetul Dolj

Note mici la examenul de titularizare in judetul Dolj

• Rezultatele obtinute la concursul pentru ocuparea posturilor si catedrelor vacante din invatamintul preuniversitar doljean au fost sub asteptari • La doua dintre discipline – geografie si educatie tehnologica – nici unul dintre candidati nu a reusit sa obtina nici macar nota 5

La concursul national de competenta pentru ocuparea posturilor si catedrelor vacante de saptamina trecuta, citeva mii de candidati s-au luptat pentru doar 420 de posturi oferite in invatamintul preuniversitar doljean. Rezultatele, de curind afisate, au relevat faptul ca pregatirea candidatilor a lasat de dorit in multe cazuri. Poate si din cauza faptului ca aceia foarte bine pregatiti isi cauta locuri de munca in alte domenii mai bine retribuite, in invatamint intrind doar pasionatii si codasii.

Nici macar vrednici de un 5

La disciplina geografie, nici unul dintre cei 37 de candidati nu a reusit sa obtina macar nota 5 – care ar fi oferit macar sansa unei supliniri -, darmite nota 7 – minima pentru titularizare. O situatie similara s-a inregistrat la disciplina educatie tehnologica, unde cei 23 de candidati n-au reusit sa obtina macar onorabila nota 5.

Multe note mici au fost insa acordate si la alte discipline. La limba engleza, 42 din cei 98 de candidati au avut note sub 5, zece dintre ei fiind apreciati cu note intre 1 si 3. La matematica, din 64 de candidati au primit sub 5 „doar“ 44 dintre ei (peste doua treimi), din care 24 n-au trecut de nota 3.

„Rezultatele slabe ale candidatilor sint cauzate de lipsa de experienta didactica, reflectata in tratarea necorespunzatoare a subiectelor de metodica predarii disciplinelor respective“, a declarat prof. Monalisa Galeteanu, inspector general adjunct in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Dolj.

Nu toti candidatii s-au dovedit slab pregatiti, notele mari fiind si ele destule. 118 din cei 184 de candidati au obtinut note peste 7 la educatori, la fel si 43 din cei 92 de candidati la limba si literatura romana, 33 din cei 98 de candidati de la limba engleza si aproape jumatate dintre candidatii de la limba franceza si fizica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS