19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa cartofi, pretul inainte...

La cartofi, pretul inainte…

Energia electrica se scumpeste, benzina se scumpeste, mincarea se scumpeste. Nimic nou, nimic din ceea ce un craiovean care merge la cumparaturi macar o data pe saptamina nu observa atunci cind stringe cureaua din ce in ce mai mult. Nu ai nevoie de statistici, nici de vreun masterat in marketing pentru a remarca faptul ca „tainita“ zilnica a devenit din ce in ce mai usoara, dar mai scumpa. Speculatiile de amator ale consumatorului de rind sint confirmate si de date statistice exacte. Conform acestora, rata inflatiei stabilita la nivelul judetului Dolj in luna iunie a fost de 1,2%, comparativ cu luna precedenta, costurile „campioane“ inregistrindu-se la produsele alimentare.

Cel mai mult s-au scumpit nu carnea, nu lactatele si nici fructele exotice, ci cartoful, acesta inregistrind in luna iunie un salt de 24,3%.

Si asta, pentru ca oltenilor le place cartoful, chiar si asa, scumpit, ca tot este mai ieftin decit alte legume! Conform statisticilor, in topul preturilor umflate se mai gasesc fructele proaspete, al caror cost a inregistrat in luna iunie o crestere de 11,8%, si legumele, cu o crestere a preturilor de 8,2%.

Asa cum arata statisticile, craiovenii consuma multe legume pentru ca, daca cererea n-ar fi mare, nici comerciantul n-ar putea umbla la pret. Prin urmare, statistic vorbind, pretul cartofului, al fructelor si al legumelor ne arata ca oltenii au inclinatii… vegetariene! Despre pretul carnii nu mai spune nimeni nimic, nici macar statisticile!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS