17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCartile presedintelui Ion Iliescu n-au priza la cititori

Cartile presedintelui Ion Iliescu n-au priza la cititori

De mai multi ani, cele trei volume semnate de presedintele Ion Iliescu stau neatinse pe un raft al Bibliotecii din comuna doljeana Bradesti. Alte carti au insa mare cautare, iar cititorii nu lipsesc nici ei.

Situata linga primarie, in cladirea fostului camin cultural, Biblioteca din comuna Bradesti adaposteste peste 10.000 de volume. Intre ele se afla si cele trei carti semnate de presedintele tarii: „Revolutie si reforma“, „Revolutia traita“ si „Momente de istorie“.

Volumele lui Ion Iliescu sint insa neatinse, nici cei mai aprigi pesedisti din localitate nefiind tentati sa le lectureze. Alte carti insa au mare cautare – cele de agricultura, dar si povestile -, iar cititori sint din belsug.

Fiecare cititor cu preferintele lui

In cele doua incaperi cochet mobilate si foarte curate, aflate in grija bibliotecarei Dana Subtirelu, e activitate mai toata ziua. Fie vin copiii din comuna sa invete sa lucreze pe calculatorul primit cadou de la avocatul craiovean Mihai Dutescu sau sa asculte casete cu povesti, fie dau navala cititorii. Printre cei din urma sint atit tineri, cit si oameni in virsta.

Pensionarii au gusturi aparte. Daca Florin Tutuianu, de 72 de ani, prefera „Scoala Robinsonilor“ de Jules Verne, „Razboi si pace“ de Tolstoi sau „JFK“ de Fletcher Pretty, Mihai Cirneala, de 63 de ani, citeste „Secretul soimului“ si „James Bond“. O alta cititoare virstnica este rudarita Olimpia Baloi, de 58 de ani, mare amatoare de povesti, care isi exprima deseori supararea ca lipsa fondurilor nu permite achizitionarea unor carti noi cu povesti.

Nici somitatile comunei nu lipsesc dintre cititori. Bunaoara, Ion Alexandru, medic veterinar si consilier local, este ahtiat dupa cartile politiste si cele istorice – „Ziua cea mai lunga a Japoniei“. Contabilul primariei, Viorel Leoveanu, a imprumutat ultima data carti de agricultura si zootehnie: „Cresterea vacilor de lapte“, „Cultura caisului“, „Pastrarea alimentelor din carne“, iar Gheorghe Palin, un alt salariat al primariei, a solicitat o carte de „Fitotehnie“.

„Nu ducem lipsa de cititori, iar eu ma bucur enorm atunci cind oamenii imi trec pragul si-i pot ajuta“, a spus bibliotecara Dana Subtirelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS