9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLipsa de dansatoare la malul Dunarii

Lipsa de dansatoare la malul Dunarii

Un patron din Mehedinti ofera un salariu net de 4,5 milioane de lei pentru fiecare fata dispusa sa se dezbrace in localul sau

4,5 milioane de lei net – acesta este salariul pe care patronul unui local de la intrarea in municipiul Drobeta Turnu Severin il ofera unei dansatoare la bara. Criza de fetite care sa se unduiasca pe muzica si sa le scoata banii clientilor i-a determinat pe patronii din Mehedinti sa ridice nivelul salariilor unor astfel de „prestatoare“.

Economia de piata i-a invatat pe patronii romani cum sa fure la cintar, cum sa insele vigilenta clientilor, dar si cum sa-i determine pe acestia sa scoata bani din buzunar, cu credinta ca au facut-o pentru binele lor. Cei care au investit bani intr-un bar mai rasarit au instalat in local o bara din inox. A venit apoi problema gasirii fetelor care sa „lustruiasca“ bara. Cum foamea a fost mare, s-a gasit si „marfa“ care sa acopere cererea de pe piata. Multi dintre acesti patroni au cistigat bani frumosi din dansul la bara al fetitelor. Clienti existau din belsug, marfa se vindea chiar si expirata, astfel ca afacerea parea sa nu aiba sfirsit.

Patronii nu au stiut sa-si surprinda clientii

Treptat, fetele s-au desteptat si fie au plecat sa se descurce pe cont propriu, fie au devenit fete „de sezon“. Si asta, spre disperarea patronilor, care si-au vazut naruite cistigurile frumusele. Pentru ca nu mai aveau clienti, cele doua sexy-cluburi din Turnu Severin si-au inchis portile, iar fetitele in bikini care evoluau la bara au ramas fara „serviciu“, fiind nevoite sa se reprofileze. Severinenilor dornici sa vada pe viu cum o „fetita“ se dezbraca, chipurile, doar pentru ei, nu le ramine altceva de facut decit sa cumpere o sampanie si un buchet de trandafiri si sa-si convinga nevasta sau prietena sa le ofere un mic numar de strip-tease. Daca pentru unii dintre patronii localurilor de acest gen, faptul ca afacerea s-a dovedit a fi falimentara nu a fost un capat de tara, pentru dansatoarele care noapte de noapte se chinuiau sa transfere banii, din portofelul clientului in bikini, a insemnat trecerea in somaj, fara a primi vreun leu drept ajutor de la stat. Obisnuite cu banii, cele mai multe au plecat la Baile Herculane. Vara de vara, citeva sute de dansatoare transforma statiunea intr-unul din cele mai exotice locuri de agrement din Romania. Patronul unui astfel de local, din centrul orasului, recunoaste ca nu a adus fete noi, nu a stiut cum sa-si surprinda permanent clientii, drept pentru care, la un moment dat, in local nu mai intrau decit barmanii si dansatoarele. „Fetele, care la inceput scoteau si cite un milion de lei pe noapte din buzunarele clientilor, au ajuns sa danseze in fata a doi sau trei clienti, si aia prea beti ca sa mai bage vreo bancnota la bikini“, a spus Tudorel Mirica, patron.

„Nu mai e ca altadata, cind cautau ele o bara…“

Cei care au incercat mai toate metodele de atragere a clientilor si au vazut ca nici una nu tine, precum cea cu „fata la bara“ sint dispusi acum sa faca mari sacrificii pentru a-si asigura serviciile a doua-trei dansatoare. Un astfel de patron, al carui restaurant se afla la mai putin de patru kilometri de Drobeta Turnu Severin, pe Drumul European 70, ofera, nu mai putin de 4,5 milioane de lei, pentru fiecare fata care va dansa la bara, in localul sau.

„Mi-a mers foarte bine, cind am avut fete. Nu am avut niciodata mai mult de trei, din care, ultima oara, am avut una urita foc. Cu toate ca era urita, facea bani ca si celelalte. Barbatul, daca vede un picior mai gol, da si ultimul ban din buzunar. Cum au plecat fetele, cum am pierdut clientela. Vreau sa le dau patru milioane si jumatate de lei in mina, dar fac contract cu ele, sa nu fuga dupa ce iau banii. Cind am avut fete, ele luau pina la 25% din ce consuma clientul. Comandau cocteil, iar eu le puneam apa minerala, cacao, lamiie, zahar si un betisor cu umbrela, la 100.000 de lei. Nu mai e ca altadata, cind cautau ele o bara unde sa danseze“, a spus Iulian C., de 39 de ani, patron. Cum fete dispuse sa danseze in localurile de noapte din Mehedinti nu se prea mai gasesc, nivelul retributiei pentru ele ar putea creste considerabil, avind in vedere faptul ca vara este abia la inceput.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS