15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdrian Nastase ocoleste Craiova

Adrian Nastase ocoleste Craiova

De data aceasta, l-a trimis pe Miron Mitrea in locul sau

Superorganizata, superasteptata si… supercontramandata vizita in Banie a premierului Adrian Nastase & Co. s-a transformat intr-un tur de forta al ministrului lucrarilor publice, transporturilor si locuintei, Miron Mitrea. Programata pentru ieri, vizita primului ministru a fost anulata doar cu citeva ore inainte, mai exact luni seara, pe la 21.10, lasind cu buzele umflate administratia locala craioveana. Schimbarea de ultim moment Nastase/Mitrea a mai calmat un picut spiritele. Acest lucru nu a compensat insa deloc eforturile titanice din ultimele saptamini ale primariei, care s-a ingrijit de toate amanuntele, primenindu-i in haine noi chiar si pe lucratorii de la Salubritate sau inlocuind becurile arse de la primarie. Cum timp de regrete nu mai era si de vizitat, tot ne vizita cineva, fie el si un ministru al transporturilor, s-a incercat o urmarire cit mai fidela a programului deja stabilit – cu mici exceptii, e adevarat.

Asa incit o coloana cit se poate de oficiala, insotita de un microbuz plin ochi de ziaristi, a plecat in tromba din spatele Prefecturii Dolj, ieri-dimineata, indreptindu-se cu cea mai mare viteza spre limita judeteana Dolj/Olt, de unde trebuia preluata coloana oficiala de la Bucuresti. Piinea si sarea fiind pregatite, panglica de inaugurare a unui tronson din DN 65 Craiova-Pitesti, de asemenea, gazdele l-au primit pe Miron Mitrea cu toata cinstea cuvenita unui prim-ministru. Oaspetele a venit, a multumit de primire, a luat la cunostinta cei 17,3 kilometri de drum reabilitat, a inaugurat si a plecat repejor spre urmatorul punct al vizitei.

Prima statie – prin eliminarea lui DAEWOO – a fost ELECTROPUTERE. Intr-un tur pe cit de scurt, pe atit de eficient, directia fabricii i-a prezentat ministrului esecuri, realizari si asteptari pe 2002 si viitor. 18 garnituri a cite sase vagoane de metrou in curs de executare, 5.000 de angajati platiti cu 80% din salariu, pe patru zile lucratoare din saptamina, si dorul dupa americani. Punct ochit, punct lovit!

Conform programului initial, urmatoarea oprire trebuia facuta la Universitate, dar cum pentru Miron Mitrea nu s-a inventat inca titlul Honoris Causa, universitarii au ramas sa-l mai astepte pe Adrian Nastase pentru a semna de primire.

Urmatoarea oprire: Sala de Sport de pe strada Brestei. Cu o capacitate de 500 de locuri si o suprafata de 1.720 mp, fala primarului Vasile Bulucea a fost atinsa pentru prima data de piciorul fin al unui ministru. Gazda si totodata parinte iubitor si mindru, Vasile Bulucea a insistat sa-l conduca personal (de brat) pe Miron Mitrea, WC-urile constituind punctul forte al vizitei. De aici, oficialii s-au indreptat spre santierul de 245 de apartamente (ANL) si 120 de apartamente sociale din Craiovita Noua, care fac parte din programul guvernamental pentru relansarea constructiei. Deplasarea pe bulevardul Riului si inaugurarea tronsonului -varianta de ocolire Craiova Sud – Riului au constituit un alt prilej pentru Vasile Bulucea de a-si recunoaste, modest, meritele in realizarea acestui proiect sprijinit de Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei. Printre rinduri – laude subtile la adresa ministerului amintit si a sefului lui – primarul Craiovei nu a uitat sa ceara vreo citeva zeci de miliarde pentru finalizarea lucrarilor. I s-au promis…mai multe conditii pentru primirea banilor.

Cursa s-a incheiat cu oprirea la Prefectura Dolj, unde a avut loc conferinta de presa si unde ministrul Miron Mitrea a comunicat presei impresiile – optimiste – cu care paraseste Bania: „(…) Electroputere va avea un an greu, dar problemele se vor rezolva cu siguranta (…) Dupa cite am vazut astazi, Craiova sta exceptional (…) Se vor initia si alte proiecte si se va incerca finalizarea celor incepute (…) Sint multumit: noi am finantat, iar primaria a executat (…) Toti sintem produsul acestei societati (…)“ Si astfel s-a incheiat vizita premierului Adrian Nastase la Craiova!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS