10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlimentatia naturala reduce riscul obezitatii infantile

Alimentatia naturala reduce riscul obezitatii infantile

Alimentatia naturala a nou-nascutilor reduce cu 30 la suta riscul de obezitate infantila, in comparatie cu micutii hraniti cu biberonul, estimeaza cercetatorii de la Universitatile Glasgow si Edinburgh. Rolul benefic al alimentatiei la sin a fost evaluat masurind indicele de masa corporala in cadrul unui grup de 32.000 de copii cu virsta cuprinsa intre 39 si 42 de luni.

Cercetatorii au constatat ca obezitatea este mai rar intilnita la cei care au fost hraniti natural decit la ceilalti. Potrivit medicilor, aceasta asociere este valabila chiar si dupa corecturile statistice facute pentru a tine seama de situatia socio-economica a parintilor, greutatea la nastere si sexul copilului.

Concluzia a fost clara: riscul aparitiei obezitatii infantile este cu 30 la suta mai mic in cazul copiilor hraniti natural. Potrivit expertilor, obezitatea – care afecteaza peste 250 de milioane de persoane in intreaga lume – cistiga teren intr-un mod alarmant la copii: unul din sapte este prea gras in Franta si unul din cinci in Italia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS