19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024

Cinema, cinemuzica

Si totusi… vine Nicole Kidman

Pe ultima suta de metri, actrita americana Julia Roberts a fost inlocuita cu Nicole Kidman pentru a veni in Romania, unde urmeaza sa inceapa la Risnov filmarile pentru o noua productie. Deocamdata, numele noului film nu este cunoscut.

Robert de Niro ofera orasului New York primul festival TriBeCa

Actorul american Robert de Niro, care locuieste si lucreaza la citeva sute de metri de locul pe care se inaltau odata turnurile World Trade Center, a decis, dupa atentatele din 11 septembrie, sa intreprinda ceva pentru a insufla curaj cartierului sau: asa s-a nascut TriBeCa Film Festival, deschis miercuri la New York. TriBeCa inseamna „Triangle Below Canal“ si se refera la un cartier situat la sud de Canal Street, in sudul insulei Manhattan. Aici se afla, din 1988, birourile casei independente „Tribeca Productions“, proprietatea lui de Niro. Statutul de superstar i-a permis sa reziste sirenelor Hollywoodului si sa ramina fidel Manhattanului. Dupa atentatele din 11 septembrie, el si-a deschis carnetelul de adrese si a reusit, in citeva luni, sa puna pe picioare proiectul unui festival in care sa fie prezentate 150 de filme din toate genurile. „Vroiam sa fac asta de mai multa vreme, dar atunci a fost cel mai potrivit moment“, a explicat Robert de Niro pentru postul local de informatii, New York One. „Oamenii s-au mobilizat imediat pentru a ne ajuta, pentru a spijini sudul Manhattanului“, a mai adaugat el. Influenta lui Robert de Niro a facut ca la aceasta prima editie sa aiba loc evenimente cu adevarat prestigioase, precum premiera mondiala a filmului „Razboiul clonelor“, episodul doi al epopeei „Razboiul stelelor“, regizata de George Lucas. Intrarea la serata care va urma, destinata colectarii de fonduri pentru opere de caritate, va costa minimum 500 de dolari. Toate proiectiile vor avea loc la sud de strada 14, iar cum capacitatea cinematografelor din zona nu era prea mare, organizatorii au instalat ecrane imense si proiectoare in scoli. In afara de filmele aflate in competitie, ale carei rezultate finale vor fi anuntate duminica seara, festivalul prezinta opere despre New York sau turnate in oras, selectate de regizorul Martin Scorsese, un alt celebru fiu al orasului. Exista o categorie speciala pentru filme independente, una pentru documentare, iar alta pentru scurtmetraje. Festivalul are sprijinul municipalitatii si niste sponsori foarte bogati, precum American Express, care avea sediul intr-un imobil vecin cu turnurile Wolrd Trade Center. Legende ale cinematografiei americane precum Peter Fonda sau Sidney Lumet, actori faimosi precum Kevin Spacey sau Susan Sarandon au acceptat sa modereze forumurile de discutii. Vineri seara, sub egida postului MTV, va avea loc un mare concert de rock, gratuit.

Queen, din nou in topuri

Piesa „Bohemian Rhapsody“ a celor de la Queen a fost desemnata drept single-ul preferat din Marea Britanie al tuturor timpurilor. Aceasta a fost concluzia sondajului realizat de Guinness World Records British Hit Singles pe un esantion de 30.000 de persoane. Piesa celor de la Queen a reusit sa invinga celebra piesa „Imagine“ a lui John Lennon. Pe locul al treilea s-a aflat „Hey Jude“ a formatiei Beatles, pe locul 4- ABBA, cu „Dancing Queen“, pe pozitia a cincea clasindu-se Madonna, cu piesa „Like A Prayer“. „Bohemian Rhapsody“ s-a clasat de doua ori pe prima pozitie in topurile muzicale, odata in 1975 si apoi in 1991, dupa moartea liderului trupei Queen, Freddie Mercury. Fostul tobosar al trupei Queen, Roger Taylor, a declarat ca, inainte de lansarea initiala, reprezentantii casei de discuri au dorit sa renunte la Rapsodia Boema, deoarece era prea lunga, insa toti membrii grupului s-au opus categoric. El a mai declarat ca Freddie ar fi fost foarte flatat de aceasta veste, mai ales ca meritul ii apartine in mare parte lui.

Jon Bon Jovi – tata cu repetitie

Jon Bon Jovi si sotia sa Dorothea au devenit parinti pentru a treia oara. Dorothea a nascut marti, acasa, in New Jersey, un baietel, numit Jacob Hurley Bon Jovi. Hurley este numele de fata al proaspetei mamici. Jon Bon Jovi si Dorothea, care sint casatoriti din 1989, mai au o fata de noua ani, Stephanie Rose, si un baiat de sapte ani, Jesse James. Bon Jovi, 40 de ani, care a aparut recent in citeva episoade din serialul „Ally McBeal“, lucreaza in studioul sau din New Jersey, impreuna cu restul trupei, la inregistrarile pentru viitorul album, „Bounce“, care va fi lansat in toamna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS