17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSomerii s-au zbatut sa-si gaseasca un loc de munca

Somerii s-au zbatut sa-si gaseasca un loc de munca

Persoanele fara ocupatie din Craiova au avut posibilitatea sa-si gaseasca un loc de munca. Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Dolj a organizat ieri a IX-a editie a Bursei Locurilor de Munca. Inca de la primele ore ale diminetii, somerii au venit in numar mare sa stea de vorba cu reprezentantii celor 23 de societati comerciale participante la bursa. Unii, mai norocosi, si-au gasit o slujba din prima incercare. Este cazul lui Costinel Nicolici, de 31 de ani din Craiova, care a fost angajat ca paznic la o societate comerciala. Altii insa isi cauta un loc de munca de mai multe luni si nu reusesc sa gaseasca. „Am 54 de ani si am fost disponibilizat de la Electroputere. Stiu meserie, sint electrician. Dar peste tot pe unde am fost m-au refuzat. Se cauta tineret. Sper ca de data asta sa am mai mult noroc“, spune Dumitru Panescu, din Craiova.

La rindul lor, agentii economici spun ca este destul de greu sa gasesti „muncitori seriosi si calificati“. Cei mai cautati sint confectionerii, zidarii, bucatarii, paznicii si consilierii de asigurari. Nici la cea de a IX-a editie a Bursei Locurilor de Munca nu au fost slujbe si pentru cei care au terminat o facultate. Cu exceptia citorva posturi de ingineri si informaticieni.

Organizatorii spera ca toate cele 834 de noi locuri de munca oferite de agentii economici craioveni sa fie ocupate si astfel rata somajului in Dolj sa coboare sub 12%, cit este in prezent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS