19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDocumente fiscale cu regim special tiparite dupa ureche

Documente fiscale cu regim special tiparite dupa ureche

• Garda Financiara a descoperit doua firme doljene care tipareau si comercializau documente fiscale cu regim special fara sa fie autorizate in acest scop • Genica Boierica, „boss-ul“ de la SC BACHUS, a picat si el in plasa comisarilor Garzii Financiare, pentru restante de „numai“ doua miliarde de lei la accizele datorate bugetului

SC PINTEXIM SRL Craiova este o firma bine cunoscuta in judetul Dolj ca producator de documente fiscale – chitante si monetare cu regim special. La un control efectuat de comisarii Garzii Financiare doljene in cursul saptaminii trecute a iesit la iveala un fapt greu de crezut. „In perioada ianuarie 1998 – decembrie 2001, firma amintita a tiparit formularele fiscale fara sa fie autorizata in acest scop de Regia Autonoma «Imprimeria Nationala»“, a precizat Ion Vanusca, purtator de cuvint al Garzii Financiare – Sectia Dolj. Urmarea nu este greu de ghicit. Societatea a fost sanctionata contraventional cu o amenda de doua milioane de lei si s-a dispus confiscarea tuturor veniturilor obtinute necuvenit pe aceasta cale, in valoare totala de peste 15 milioane de lei. Si asta nu e tot. SC PINTEXIM a mai primit o amenda de 10 milioane de lei pentru o alta neregula legata de nerespectarea disciplinei financiare, posedind in casa o suma mai mare decit plafonul maxim admis prin lege.

Firma amintita nu este singura care a tiparit documente fiscale cu regim special fara autorizarea Regiei Autonome „Imprimeria Nationala“. O asemenea gafa a facut-o si SC EGNATIA EDCOMIMPEX SRL Craiova, care s-a ales cu acelasi tratament – amenda contraventionala si confiscarea celor 16,5 milioane de lei, reprezentind venituri obtinute ilicit.

Genica Boierica a „uitat“ sa achite accizele

In cadrul unui control pe linia comercializarii bauturilor alcoolice efectuat cu citeva zile in urma, comisarii Garzii Financiare au facut o vizita „de curtoazie“ si firmei SC BACHUS DOLJ SA Craiova, unde mai-marele peste tot si toate este Genica Boierica. Rasfoind documentele financiar-contabile ale societatii, „oaspetii nepoftiti“ au descoperit ca unitatea avea inregistrate si calculate accize de aproape doua miliarde de lei, pe care „uitase“ sa le achite. Pentru nevirarea accizelor catre bugetul de stat la termenele legale, firma lui Boierica s-a ales cu majorari de intirziere in valoare totala de 59,2 milioane de lei, plus 9,6 milioane de lei penalitati de intirziere. „Daca SC BACHUS nu-si va achita accizele restante in termen de o luna, societatii i-ar putea fi retrasa autorizatia pentru fabricarea alcoolului si bauturilor spirtoase“, a declarat comisarul Ion Vanusca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS