19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFiul si nepotul lui Tatian ramin in arest

Fiul si nepotul lui Tatian ramin in arest

• Tribunalul Dolj a decis ca fiul si nepotul presedintelui filialei doljene a Partidei Romilor, Dumitru Tatian, vor ramine cel putin inca 30 de zile in arestul politiei • Acuzati de omor calificat, cei doi tineri risca sa primeasca o pedeapsa cu inchisoarea de pina la 25 de ani daca vor fi gasiti vinovati

In urma unei intimplari petrecute in barul craiovean Napoli, George Dumitru, de 18 ani, si Artur Dumitru, de 28 de ani, nimeni altii decit fiul, respectiv nepotul lui Dumitru Tatian, presedintele Partidei Romilor-filiala Dolj – au fost retinuti de politie pe 18 februarie 2002 pentru savirsirea infractiunii de tentativa de omor. Celor doi le-a cazut victima Gheorghe Mihai, un tinar de 33 de ani, care s-a ales cu o lovitura de sabie Ninja si cu alte citeva de bita, in cap. Gasit de politisti intr-o balta de singe, el a fost transportat si internat in coma profunda la Spitalul Clinic nr.1 Craiova. In ciuda eforturilor depuse de cadrele medicale aproape trei saptamini, Gheorghe Mihai a decedat luni, 11 martie, moment in care incadrarea juridica a faptei celor doi a fost schimbata in omor calificat, infractiune sanctionata de Codul Penal cu inchisoare de la 15 la 25 de ani.

Neconcordante in declaratiile acuzatilor

Cum mandatul de arestare a celor doi suspecti expira astazi, George si Artur Dumitru au fost prezentati ieri la Tribunalul Dolj, pentru ca instanta sa se pronunte asupra solicitarii Parchetului de prelungire a arestului preventiv. Politistii si jandarmii aflati la sediul tribunalului erau pregatiti sa intimpine un mare numar de romi care ar fi venit sa-i vada pe cei doi. N-a fost insa cazul, doar vreo cinci-sase membri ai familiei venind la tribunal. Avind in vedere faptul ca raportul medico-legal privind autopsia victimei n-a fost inca finalizat si procurorii n-au reusit sa-i audieze pe toti martorii prezenti la incident, judecatorul a dispus prin incheiere pronuntata in sedinta publica prelungirea cu 30 de zile a mandatelor de arestare ale celor doi. Urmeaza ca inainte de 19 aprilie, cind expira noile mandate, sa se realizeze si o confruntare intre George si Artur Dumitru, date fiind necorelarile din declaratiile celor doi, pentru a se lamuri cu precizie care dintre ei l-a lovit cu sabia in cap pe Gheorghe Mihai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS