20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExploatatiile agricole trebuie conduse de specialisti acreditati de Ministerul Agriculturii

Exploatatiile agricole trebuie conduse de specialisti acreditati de Ministerul Agriculturii

Toate exploatatiile agricole din judetul Dolj, care se vor constitui conform OUG 108/2001, trebuie sa fie conduse de specialisti acreditati de Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor (MAAP), la propunerea Directiilor judetene de specialitate.

Specialistii agricoli sint persoanele care au absolvit o forma de invatamint agricol, tehnic sau economic autorizat si care detin o diploma corespunzatoare profilului exploatatiei agricole pe care o conduc si o administreaza. Specialistii sint acreditati de o comisie formata din reprezentanti ai directiilor generale pentru agricultura si industrie alimentara judetene pe a caror raza teritoriala se afla exploatatia agricola, reprezentanti ai oficiilor judetene de consultanta agricola si din reprezentanti ai MAAP.

In Dolj, prima zi de activitate a acestei comisii este 29 martie, iar dupa aceea comisia se va intruni in fiecare vineri din saptamina. Pentru a fi acreditati, specialistii agricoli trebuie sa depuna la sediul DGAIA un dosar ce va cuprinde: curriculum vitae, cazier judiciar sau declaratie pe propria raspundere, documente care sa ateste absolvirea unei forme de invatamint agricol, tehnic sau economic autorizat, corespunzator profilului exploatatiei agricole. In cazul in care cei admisi vor schimba profilul exploatatiilor agricole, acestia au obligatia sa sustina o noua examinare in vederea obtinerii acreditarii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS