9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe cauta un chinez din Canada!

Se cauta un chinez din Canada!

Comunitatile rurale se zbat in saracie si nevoi; bugetul mic, cerintele mari si sperantele din ce in ce mai palide ca va fi vreodata mai bine descurajeaza adeseori autoritatile locale. Mai ales ca nici moda „infratirii“ nu ii mai determina pe occidentali sa reverse asupra romanilor saraci vreun surplus de belsug. Asa se face ca, ori de cite ori apare vreun potential „investitor“, mai mult sau mai putin strategic, unii edili il primesc cu bratele deschise si incredere nestirbita si nelimitata. E suficient sa ai un translator dupa tine, declaratii frumoase si/sau intentii bune, si poti deveni un binefacator local, numai bun de mentionat in monografia locurilor.

Cam asa s-a intimplat in comuna Lipov, unde speranta in mai bine s-a intremat brusc de cind primarul a privit increzator in ochii oblici ai unui chinez din Canada, care a spus ca vrea sa ii ajute pe copiii tiganilor din comuna. „A venit un chinez care a spus ca este cetatean canadian si, dupa ce a vizitat cartierele tiganilor si a vazut cum traiesc copii acestora, a spus ca vrea sa infiinteze un fel de gradinita, cu doua grupe de copii carora sa le ofere o gustare si consiliere scolara. Am inteles ca mai are un astfel de asezamint undeva in Dolj si noi ne-am bucurat ca se preocupa cineva de soarta acestor copii. Din cite am inteles de la domnul primar, cam in doua-trei saptamini vrea sa dea in folosinta acest centru. Noi am spus ca ii punem la dispozitie fosta casa de copii din comuna – care acum apartine consiliului local si care e cam deteriorata. Miine (vineri – n.r.) vom incepe sa sapam o fintina acolo, sa igienizam putin curtea, sa renovam grupul sanitar…sa facem si noi ceva, ce putem, care sa nu ne coste nici prea mult!“, a spus Fanel Olteanu, viceprimarul din Lipov.

Pe urmele investitorului cu intentii bune, am dat insa de o ceata…totala! Nimeni nu stia cum il cheama („parca era ceva cu Fin!“, si-au amintit agricultorii din comuna!), de la ce firma, fundatie sau organizatie era si nici cum sa dea de dumnealui. Nu spunem ca la mijloc e vreo intentie necurata sau un matrapazlic (inca) nedovedit; dar, privita din exterior, situatia e de-a dreptul hilara! Reparam, renovam….dar cine, unde si de unde e chinezul?!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS