14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectoarea Directiei pentru Protectia Copilului Olt a demisionat

Directoarea Directiei pentru Protectia Copilului Olt a demisionat

Functia in cauza se pare ca ii va reveni conducatoarei Biroului
de Audit din Consiliul Judetean Olt, Luminita Tudora

Ajunsa la conducerea Directiei Generale pentru Protectia Drepturilor Copilului (DGPDC) Olt in februarie 2000, Cristina Patru-Staicu a rezistat in aceasta functie doar doi ani. Luni, 28 ianuarie, ea si-a depus brusc demisia pe masa presedintelui Consiliului Judetean Olt, Marin Ionica. Gurile rele au si scos „la inaintare“ motivul acestei demisii: rezultatele nu prea bune ale unui control efectuat saptamina trecuta la DGPDC Olt de o comisie mixta la nivel inalt. De fapt, cauza ce a dus la aparitia acestei situatii inedite consta, potrivit propriilor declaratii ale proaspat demisionarei directoare, in „starea precara de sanatate in care am ajuns, stare cauzata de stresul prea mare acumulat din momentul preluarii functiei de director general al institutiei si pina acum“.

„Nu merita sa-ti risti familia si sanatatea!“

Cristina Patru-Staicu spune ca, in cei doi ani cit a fost directoare a DGPDC Olt, nu si-a putut lua concediu nici pina in ziua demisiei, iar functia a indeplinit-o fara a fi ajutata si de un director adjunct, asa cum trebuia de fapt. Dar acestea sint doar doua din cauzele care au dus la demisia neasteptata a directoarei Staicu. La ele se adauga accidentul vascular (de care nu a stiut nimeni) suferit in luna septembrie a anului trecut, accident care, crede Cristina Patru-Staicu, nu ar fi trebuit sa se intimple, cel putin nu la virsta pe care o are, 39 de ani. Totul a culminat insa cu decesul fulgerator al tatalui, survenit in urma cu o luna. „Peste acest lucru nu cred ca o sa pot trece prea usor!… In familie deja mi-am reprosat anumite lucruri. Am ajuns la concluzia ca nu merita sa-ti risti familia si sanatatea pentru nici o functie, indiferent cit este de importanta“, spune Cristina Patru-Staicu.

Consiliul Judetean Olt va delega o persoana care sa ocupe aceasta functie pina in momentul organizarii unui concurs special in acest sens. Numele persoanei care va prelua „scaunul“ DGPDC Olt era cunoscut joi doar de citiva oficiali ai judetului. Surse oficiale au avansat in acest sens numele conducatoarei Biroului de Audit din cadrul CJ Olt, Luminita Tudora. Cristina Patru-Staicu va continua sa lucreze in rindul DGPDC Olt, dar in functia de sef al compartimentului Contencios Juridic-Resurse Umane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS