20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFederalizarea si regionalizarea nu sint raspunsuri la problemele dezvoltarii

Federalizarea si regionalizarea nu sint raspunsuri la problemele dezvoltarii

Presedintele Ion Iliescu a de-clarat ieri, la sedinta solemna a parlamentului de aniversare a 12 ani de la Revolutie, ca federalizarea, regionalizarea, enclavizarea nu sint raspunsuri adecvate la problemele dezvoltarii Romaniei. „Este o iluzie sa credem ca federalizarea, regionalizarea, enclavizarea sint raspunsuri adecvate la problemele dezvoltarii Romaniei“, a declarat seful statului.

Regionalismul promovat de unii nu are in centru preocuparea pentru descentralizarea administrativa, ci egoismul local, a declarat presedintele Ion Iliescu. „Sint sigur ca, in majoritate, cetatenii romani sint nedumeriti si chiar ingrijorati de punerea in discutie, in numele europenismului, a caracterului national si unitar al statului roman. Un stat este in esenta sa un mecanism de solidaritate nationala si sociala, un instrument al dezvoltarii si al promovarii interesului public“, a adaugat presedintele.

El sustine ca, intr-o lume care se integreza din ce in ce mai mult, sa discuti despre fragmentare, despre separare, este un inutil si periculos simulacru de democratie. Astfel de demersuri trebuie respinse cu fermitate, in numele valorilor in care credem si in numele principiilor constitutionale care ne guverneaza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS