14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSifilisul face victime in rindul batrinilor

Sifilisul face victime in rindul batrinilor

Numarul persoanelor care sufera de boli cu transmitere sexuala este ridicat. Principala cauza o constituie lipsa educatiei in domeniu.

Doctorul in medicina Constantin Davidescu, seful Sectiei dermato-venerologie din cadrul Spitalului Judetean Gorj, e de parere ca trebuie schimbata in primul rind mentalitatea multora dintre pacienti: „ De vina este lipsa educatiei familiale. Majoritatea bolnavilor vin la noi cind este deja tirziu. Vreau sa mentionez ca daca s-ar prezenta in timp util, sifilisul, de exemplu, ar putea fi vindecat. In prezent, costul unui asemenea tratament poate ajunge pina la 35.000.000 de lei, in cazul avansat al bolii. In primele opt luni ale acestui an, s-au inregistrat 66 de cazuri de boli cu transmitere sexuala. Mai mult de jumatate dintre acestea au fost reprezentate de sifilis. De asemenea, au fost internate trei persoane in virsta de peste 60 de ani.

S-au inregistrat aproape 30 de imbolnaviri in mediul urban, majoritatea pacientilor fiind persoane casatorite. Exista inca 25 de persoane purtatoare de boli venerice, care nu au fost identificate. Raportat la gradul de educatie, s-au inregistrat imbolnaviri semnificative atit in rindul intelectualilor, al functionarilor publici, dar si al elevilor si studentilor. Daca nu le este rusine cu cine si unde se afiseaza, nu inteleg de ce le este rusine sa vina la doctor“, a spus medicul Constantin Davidescu.

El a precizat ca este de acord cu legalizarea prostitutiei. Astfel s-ar reduce numarul cazurilor de boli cu transmitere sexuala, crescind totodata durata medie de viata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS