23.3 C
Craiova
marți, 23 septembrie, 2025
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Sănătăţii atenţionează populaţia cu privire la toxiinfecţiile alimentare

Ministerul Sănătăţii atenţionează populaţia cu privire la toxiinfecţiile alimentare

Ministerul Sănătăţii trage un semnal de alarmă din cauza numărul mare de toxiinfecţii alimentare înregistrate în ultima perioadă. Populaţiei i se recomandă să acorde o atenţie mai mare când consumă anumite alimente.
Recipientele în care sunt preparate alimentele trebuie spălate, aşa cum trebuie păstrată şi igiena mâinilor, se arată într-un comunicat al ministerului. De asemenea, fructele, zarzavaturile şi verdeţurile trebuie spălate înainte de a fi consumate. Pentru prepararea mâncărurilor trebuie folosită doar apa potabilă, iar în cazul în care există îndoieli aceasta trebuie fiartă. Persoanele care nu au posibilitatea să îşi depoziteze mâncarea la rece, trebuie să evite prepararea alimentelor cu mai mult de 2-3 ore înaintea consumului.
Măsuri speciale trebuie luate în cazul sugarilor. Astfel alimentele trebuie consumate imediat după prepararea lor, fără a fi reîncălzite sau păstrate la frigider. Medicii recomandă totodată să nu se consume alimentele vândute pe stradă, precum îngheţată, prăjituri, produse de patiserie, hot-dog sau mici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS