Ingrediente: 500 g carne de vită, felii subțiri; 1 pară sau măr, rasă fin; 1/2 ceapă, tăiată felii subțiri; 2 tulpini de ceapă de primăvară, feliate în diagonală; 2 căței de usturoi, tocați mărunt; 1 bucată de ghimbir, tocat mărunt; 2 linguri sos de soia; 1 lingură zahăr granulat; 1 lingură ulei de susan; 1 linguriță piper negru; 1 linguriță de susan prăjit; ulei de gătit; opțional, ciuperci și morcov
Mod de preparare:
Amestecați carnea de vită cu para rasă, ceapă, usturoi tocat, ghimbir tocat, sos de soia, zahăr granulat, ulei de susan și piper. Opțional, puteți adăuga ciuperci și/sau fâșii de morcov.
Lăsați să stea la frigider cel puțin 30 de minute sau mai mult (până la câteva ore), pentru a permite aromelor să se contopească.
Încălziți puțin ulei de gătit în tigaie, la foc mediu. Adăugați carnea de vită marinată și gătiți până își schimbă culoarea și este pătrunsă. Nu gătiți prea mult, că se întărește.
Adăugați ceapa verde feliată și prăjiți puțin, până se înmoaie. Luați de pe foc.
Serviți cu garnitură de orez cald. Presărați deasupra susan prăjit.