27.6 C
Craiova
marți, 15 iulie, 2025
Știri de ultima orăMagazinCocteilurile - aspectuoase şi sănătoase

Cocteilurile – aspectuoase şi sănătoase

Cocteilurile făcute din băuturi alcoolice şi sucuri naturale de fructe nu sunt numai aspectuoase şi gustoase, ci în acelaşi timp sunt considerate ca fiind extrem de sănătoase. O echipă alcătuită din cercetători americani şi thailandezi a ajuns la concluzia că etanolul, care intră în componenţa unor băuturi precum romul, vodka, tequila sau alte tării, intensifică efectul antioxidant al elementelor nutritive din căpşune şi coacăze. Ceea ce nu au precizat specialiştii a fost dacă umbreluţele cu care sunt ornate cocteilurile sporesc şi ele acest efect.
Cercetătorii susţin că orice fruct colorat „devine“ mai sănătos în momentul în care este combinat cu un strop de alcool. Oamenii de ştiinţă spun că au făcut această descoperire din întâmplare, în timp ce încercau să găsească o metodă eficientă pentru a menţine căpşunele proaspete în timpul depozitării. Au constatat că fructele tratate cu alcool şi-au sporit nu numai proprietăţile antioxidante, ci şi capacitatea de combatere a radicalilor liberi.
Toate fructele şi legumele colorate sunt bogate în antioxidanţi – substanţele chimice care neutralizează efectele radicalilor liberi. De exemplu, fructele „înrudite“ cu căpşunele şi legumele cu boabe conţin două substanţe chimice cunoscute sub denumirea de polifenoli şi antocianine. S-a descoperit că persoanele ce consumă cantităţi mai mari din acest fel de alimente sunt mai puţin predispuse riscului de apariţie a cancerului, a unor boli de inimă şi a anumitor boli neurologice, tocmai datorită prezenţei acestor două componente-minune din fructe şi legume.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS