16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDe frica spitalului, tot mai mulți nemți au murit din cauza accidentelor vasculare

De frica spitalului, tot mai mulți nemți au murit din cauza accidentelor vasculare

Accidentele vasculare mortale, inclusiv AVC-urile (accident vascular cerebral, n.r.) şi infarctele, au crescut în Germania în primăvara acestui an după adoptarea restricţiilor ce vizau combaterea pandemiei cauzate de noul coronavirus, au dezvăluit autorii unui studiu publicat miercuri, informează AFP.

Femeile în vârstă au fost cele mai afectate de acest fenomen: 368 de paciente de peste 80 de ani au murit din cauza unui AVC sau a unui infarct, comparativ cu 327 în aceeaşi perioadă din 2019.

Studiul a dezvăluit că mai puţini pacienţi au fost spitalizaţi din aceste motive medicale în primăvara anului 2020, scăderea fiind de 15% pentru internările în urma unui AVC în stadiu avansat şi de 28% pentru formele grave de infarct.

Analiza realizată de AOK estimează că mulţi pacienţi decedaţi au ajuns prea târziu la un spital sau la o clinică pentru a putea fi internaţi şi trataţi într-o manieră eficientă.

„Frica de infectare (într-o unitate medicală) cu COVID-19 a putut să îi descurajeze pe pacienții care prezentau simptome uşoare”, a explicat Jurgen Klauber, directorul unui institut ştiinţific.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS