17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsociaţiile de proprietari au uitat de covoare şi dezinfectant

Asociaţiile de proprietari au uitat de covoare şi dezinfectant

Asociaţiile de proprietari din Craiova au cam uitat să dea cu dezinfectant în scările de bloc, iar covoarele de la intrare sunt uscate de multă vreme. Doar proprietarii mai sunt cei care dezinfectează în zona de la intrarea în apartamente.

Prin Hotărârea CLSU Craiova din data 16.03.2020, asociaţiile de proprietarii erau obligate să asigure covoare îmbibate cu soluţie dezinfectantă la intrările fiecărei scări la blocurile de locuinţe. „Totodată vor asigura dezinfectarea spaţiilor comune aferente fiecărei scări din blocurile de locuinţe (casa scării, balustrade, clanţelor de uşi)”, se arată în Hotărâre.

Mai mult, în data de 14.05.2020 Comitetul Local pentru Situaţii de urgenţă susţine măsura obligativităţii dezinfectării scărilor de bloc. „Se menţin măsurile dispuse prin art.2 din Hotărârea CLSU 3/2020 cu privire la obligativitatea asigurării de către asociaţiile de proprietari a covoarelor îmbibate cu soluţie dezinfectantă la intrările fiecărei scări de locuinţe„, se precizează în Hotărâre.
Reprezentanţii administraţiei locale spun că hotărârile sunt încă în vigoare şi aplicabile. Deciziile sunt obligatorii şi nu facultative.

Femeile de serviciu de la asociaţii spun că dezinfectantul s-a cam epuizat


„Hotărârile luate de CLSU sunt în vigoare. Deci, din punctul nostru de vedere nu este o opţiune, este o obligativitate. Acum , până la urmă este preocuparea şi interesul tuturor. Normal ar fi ca asociaţiile să menţină acele covoare îmbibate cu dezinfectant şi să se preocupe de dezinfectarea scărilor”,

spune Florin Georgescu, şef Serviciu Asociaţii de Proprietari din cadrul primăriei Craiova.

Cum stau în realitate lucrurile în unele blocuri din Craiova ?

Clorul lipseşte dintre soluţiile folosite de femeile de serviciu de la unele asociaţii de proprietari. Nici covoarele de la intrare nu mai sunt stropite cu dezinfectant. În unele scări de bloc covoarele au dispărut, fără să mai fie înlocuite.
Blocul B11 din cartierul george Enescu. La intrare femeia de serviciu tocmai a terminat de spălat casa scării.

Alte blocuri păstrează covoarele

„Acum nu mai dăm, că nu mai avem clor la asociaţie. Spălăm cu apă şi detergent. Covorul este la intrare, dar nu am mai pus dezinfectant pe el. Dacă avem soluţii dăm, dacă nu avem, spălăm simplu”, explică femeia de serviciu.


În blocul B38 de pe strada Dâmboviţa din acelaşi cartier, covorul încă mai este la intrarea în bloc. Numai că este uscat, nici urmă sau miros de dezinfectant. Nu ai cum să ghiceşti dacă s-a dezinfectat în scara blocului respectiv în ultimele 24 de ore sau în ultimele zile.

Locatarii dau cu clor

Locatarii spun că uneori se mai simte miros de clor

În unele blocuri din Craioviţa Nou se dezinfectează atât de rar încât locatarii nici nu mai ştiu de unde vine mirosul de clor.
În schimb în blocurile 43B de pe strada Fraţii Bobescu şi blocul 40 B2, scara 1 de pe bulevardul Olteniei din cartierul Craioviţa Nouă nici urmă de covor la intrarea în casa scării. Locatarii spun că, rar mai simt mirosul de clor în holul blocului.


„Au pus atunci, la început un covoraş. A stat o săptămână, dacă a stat şi nu l-am mai văzut. Mai miroase câteodată a clor, dar nu ştiu dacă îşi dau vecinii pe la uşă sau spală fetele de la asociaţie. Dacă cei de la asociaţie nu pun, noi ce să le cerem?”,

spune o locatară din blocul 40 B2, scara 1.

Cu covor, fătă covor

Aceeaşi poveste, adică ori lipseşte covoarul de la intrare, ori lipseşte dezinfectantul, întâlnim în blocurile de pe strada Emil Gârleanu şi Castanilor. În blocul 58A1, scara 1, covorul a fost, dar a dispărut spun locatarii.

„A fost un covor, la intrare. Acum nici nu ştiu dacă mai este. Ce clor ? Nu mai dau cu nimic. Eu nu le-am văzut pe femeile de serviciu. Întrebaţi la asociaţie”,

spune o locatară din bloc.


În unele blocuri de pe strada Castanilor, covoarele sunt încă la locul lor, la intrarea în casa scării. Totuşi, nu mai sunt îmbibate cu dezinfectant. Femeia de serviciu spune că are un motiv întemeiat.

Casa scării

„Acum nu dau cu clor. Nu mai avem clor. Doamna de la asociaţie este în concediu. Când se întoarce o să-mi dea ca să dezinfectez, să pun pe covoare. Covoarele le-am ţinut”, spune femeia de serviciu

Ordonanţă

Ordonanța militară numărul 4/2020 obliga primăriile ca începând cu data de 31 martie să pună la toate intrările blocurilor de locuințe dispozitive cu soluții dezinfectante. În Craiova, primăria a pus covoraşe cu dezinfectant doar la blocurile care nu aveau până la momentul apariţiei hotărârii. Din cele 495 de asociații existente la nivelul municipiului Craiova, 35 de asociații nu au asigurat covoraşul cu substanțe dezinfectante la intrarea în scările de bloc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS