13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: A fost lansată licitaţia pentru furnizarea celor 30 de autobuze electrice

Craiova: A fost lansată licitaţia pentru furnizarea celor 30 de autobuze electrice

Primăria Craiova a lansat licitaţia pentru furnizarea celor 30 de autobuze electrice cu lungimea de circa 12 metri, pentru care s-a obţinut într-un final finanţare europeană. Pe lângă cele 30 de autobuze noi cu sistem de propulsie electric, proiectul mai presupune şi achiziţia a 30 de staţii de încărcare lentă şi 7 staţii de încărcare rapidă.

Procedura de achiziţie a fost publicată astăzi în SEAP, ofertele fiind aşteptate până la data de 7 septembrie. Valoarea totală estimată a contractului este de 77.568.706 lei, fără TVA. Criteriul de atribuire este „cel mai bun raport calitate – preţ“, componenta financiară a ofertei contând în proporţie de 80%. Municipalitatea va mai ţine cont de numărul suplimentar de călători transportaţi (14%) şi de perioada de garanţie extinsă (6%).

Iniţial, Primăria Craiova a lansat o licitaţie pentru 46 de autobuze electrice, un lot de 16 autobuze şi un altul de 30 de autobuze. Finanţare europeană s-a obţinut doar pentru lotul de 16 mijloace electrice de transport în comun, contract care a şi fost atribuit la sfârşitul lunii aprilie. Cele 16 autobuze electrice destinate Craiovei vor fi furnizate de Solaris Bus & Coach, în baza unui contract în valoare de 76.004.854,72 lei (inclusiv TVA). Autobuzele vor ajunge în Bănie începând din luna februarie 2021.

Pentru lotul de 30 de autobuze electrice, 30 de staţii de încărcare lentă şi 7 staţii de încărcare rapidă s-a obţinut finanţarea europeană în luna mai. Valoarea contractului cu tot cu TVA este de aproape 92 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS