13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza pe următoarele două săptămâni în Oltenia, la munte și la mare

Prognoza pe următoarele două săptămâni în Oltenia, la munte și la mare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza pe următoarele două săptămâni, 6 – 19 iulie.

Un regim termic canicular, cu temperaturi maxime ce pot depăşi chiar şi 33 de grade Celsius, se va înregistra în Dobrogea, Muntenia şi Oltenia. În restul regiunilor, vor exista alternanţe termice, iar probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai ridicată pe parcursul zilei de 7 iulie, precum şi după data de 12 iulie.

În Oltenia

Majoritatea zilelor din interval vor fi caracterizate de o vreme călduroasă, cu medii ale maximelor de peste 30 de grade şi local caniculă la câmpie (în special în zilele de 11 şi 12 iulie), în timp ce minimele se vor situa între 16 şi 19 grade. O uşoară răcorire se va resimţi în perioada 7 – 8 iulie şi, posibil, în zilele de 14 şi 15 iulie. În jurul datei de 7 iulie şi, din nou, în perioada 13 – 14 iulie vor fi averse pe arii relativ extinse, în restul intervalului probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosferică fiind redusă.

În Dobrogea

În cea mai mare parte a intervalului, va predomina vremea călduroasă, cu zile caniculare în vestul regiunii (în perioadele 6 – 7 iulie şi 11 – 12 iulie), când media maximelor va depăşi 30 – 32 de grade, iar a minimelor de 19 – 20 de grade. În perioada 8 – 9 iulie şi în jurul datei de 15 iulie este estimat un regim termic mai ponderat, cu valori diurne de 26 – 29 de grade, mediat regional. Manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala local în data de 7 iulie, însă în general probabilitatea de ploaie va fi redusă în majoritatea zilelor din intervalul de referinţă.

La munte

Vremea caldă va predomina pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, media maximelor termice urmând a fi de 18 – 22 de grade, iar cea a minimelor de 8 – 14 grade. Scurte perioade de vreme răcoroasă, chiar rece dimineaţa şi noaptea, vor fi în zilele de 8 şi 9 iulie şi, posibil, 14 – 15 iulie. În intervalele 6 – 7 iulie şi 12 – 15 iulie, probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosferică local accentuată va fi mai ridicată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS