16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoTop 5 denumiri de mașini care se pronunță mai mereu greșit

Top 5 denumiri de mașini care se pronunță mai mereu greșit

Lumea automobilelor propune un număr variat de vehicule, cu denumiri în foarte multe limbi, iar ca să le pronunți corect pe toate ai nevoie de puține cunoștințe de engleză, franceză, germană și nu numai. Astfel, s-a alcătuit un top 5 denumiri de mașini care, cel mai probabi, sunt pronunțate greșit, anunță promotor.ro.

Volkswagen:

Unul dintre cele mai cunoscute nume de mașini din întreaga lumea este Volkswagen. Acest tip de mașină se află frecvent pe „buzele” oamenilor, care deseori îl pronunță greșit. Mulți îi spun Volsvagăn, sau, mai nou, Folsvagăn. Dar, când ne referim la modelele nemților, vom spune corect: „Folx-va-găn”.

Mercedes-Benz:

Pare atât de simplu de pronunțat la prima vedere, însă nu este chiar așa. Foarte multe persoane pronunță „Mercedes”, pe ideea că așa se scrie, așa se citește. Însă este cu totul greșit. Să fie „Benț” sau „Benz”, este o altă problemă de pronunție și, de ce nu, de cunoaștere. Modul corect de a pronunța denumirea producătorului auto este „Mer-țe-des-Benț”.

Porsche:

„Porș” este cea mai cunoscută variantă de pronunție pe care oamenii o folosesc când vine vorba de acest tip de mașină. Dar, bineînțeles, nu este nici pe departe cea mai bună alegere când vine vorba de pronunția corectă. Pentru că este un brand german, litera „e” nu este mută și astfel vom pronunța corect „Por-șe”.

Koenigsegg:

Ți se sucește limba doar încercând să pronunți. Dacă de scris este complicat, de citit este și mai greu. De menționat că modelul suedez se găsește rar în România, cea mai bună rată de vânzare fiind chiar în țara de origine. Numele brand-ului se pronunță „Koinig-seg”.

Skoda:

Toată lumea pronunță numele acestui tip de mașină la fel ca pe Mercedes, așa cum se scrie, și anume „Skoda”. Doar că, pronunția corectă pentru brand-ul din Boleslav (Cehia) este „Shko-da”.

Citește și: Imagini cu noile Citroen C4 și versiunea electrică e-C4. Vezi informații!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS