13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn craiovean a pus sechestru pe maşinile Primăriei Craiova

Un craiovean a pus sechestru pe maşinile Primăriei Craiova


Primăria Craiova a rămas, începând de ieri, fără două maşini. Acestea au fost puse sub sechestru pentru o datorie de 26.000 lei. Unul dintre autovehicule este chiar cel folosit ca maşină de serviciu de unul dintre viceprimari. Cea de-a doua a fost maşina folosită de fostul primar Lia Olguţa Vasilescu.

Ieri, două dintre maşinile Primăriei Craiova au fost puse sub sechestru. Este vorba de un autoturism marca Mercedes Benz şi de un Opel Insignia. Primul era folosit de viceprimarul Craiovei ca maşină de serviciu. Al doilea autoturism a fost folosit, tot ca maşină de serviciu, de fostul primar Lia Olguţa Vasilescu.

Una din maşinile Primăriei Craiova pusă sub sechestru
Opel Insignia, una din maşinile Primăriei Craiova pusă sub sechestru

Cel care a pus sechestru pe maşinile primăriei este craioveanul Nicolae Stănică. Acesta a avut un proces în domeniul fondului funciar cu UAT Craiova. Hotărârea a rămas definitivă şi irevocabilă în anul 2017, iar juriştii primăriei nu au pus-o în aplicare. Drept urmare, s-au strâns penalităţi în valoare de 26.000 lei.

În calitate de reclamant, Nicolae Stănică a cerut în instanţă executarea silită a Primăriei Craiova. În urmă cu un an, Judecătoria Craiova i-a admis cererea şi obliga primăria în calitate de pârât să plătească suma de 26.000 de lei.

Sechestru
Sechestrul pus pe mașinile Primăriei Craiova


„Admite cererea formulată de reclamantul Stănică Nicolae în contradictoriu cu pârâta Comisia Locală Craiova de Aplicare a Legilor Fondului Funciar având ca obiect obligarea la plata sumei de 26.000 lei. Obligă pârâta Comisia Locală Craiova de Aplicare a Legilor Fondului Funciar să plătească reclamantului suma de 26.000 lei reprezentând suma calculată cu titlu de penalităţi conform art. 906 alin. 4 Cod de procedură civilă, pentru perioada 18.07.2017-05.04.2018.

Respinge cererea de obligare a pârâţilor Comisia Locală de Aplicare a Legilor Fondului Funciar de pe lângă Primăria Comunei Malu Mare, Comisia Judeţeană de Aplicare a Legilor Fondului Funciar de pe lângă Prefectura Dolj şi Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Dolj la plata unor penalităţi pentru neexecutarea titlului executoriu pentru autoritate de lucru judecat.

Ia act de renunţarea la judecata cererii de obligare a pârâţilor la plata de despăgubiri pentru neexecutarea obligaţiei de a face, respectiv pentru neexecutarea titlului executoriu reprezentat de decizia civilă nr. 240 pronunţată de Tribunalul Dolj la data de 19.02.2014. Ia act că nu se solicită cheltuieli de judecată. Definitivă pentru primele două petite ale cererii de chemare în judecată. Cu recurs în termen de 30 de zile de la comunicare, recurs ce se va depune la Judecătoria Craiova pentru cererea de renuntare. Pronunţată astăzi, 22.05.2019“.

Numai că administraţia locală craioveană a rămas pasivă. Ieri, primăria s-a trezit la uşă cu executorul, care i-a făcut cunoscut faptul că este executată silit. Adică două dintre maşinile instituţiei sunt puse sub sechestru.

Maşinile nu mai pot fi folosite

Sechestrul mobiliar pe autoturisme instituit de către executor presupune, de fapt, notarea în Registrul Auto şi în baza de date a poliţiei, urmărirea silită. Autovehiculul va fi sechestrat prin aplicarea de sigilii sau dat în depozitul unei persoane alese cu precădere de către creditor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS