14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRevoltă aplanată de poliţie din cauza containerelor îngropate

Revoltă aplanată de poliţie din cauza containerelor îngropate

-

Containerele de gunoi îngropate iscă mare scandal în rândul unora dintre craioveni. Locuitorii urbei sunt nemulţumiţi de modul în care sunt amplasate viitoarele platforme. Oamenii spun că autorităţile judeţene care se ocupă de implementarea proiectului au făcut proiectul din birou, fără să cunoască realitatea din teren. Mai mult, la fel au procedat şi cele locale, când au eliberat autorizaţiile de construire.

Ieri a fost revoltă în rândul proprietarilor din Asociaţia de proprietari nr. 6 Nicolae Titulescu din Craiova din cauza containerelor îngropate. Proprietarii s-au scandalizat pe motiv că unele dintre platformele de gunoi sunt amplasate la o distanţă foarte mică una de cealaltă. În plus, amenajarea platformei îi lasă pe oameni fără locuri de parcare. A fost necesară intervenţia poliţiei ca locatarii să se liniştească.Scandalul a început la primele ore ale dimineţii, când proprietarii din cvartalul de blocuri 309, 310 şi 311 s-au trezit cu utilaje în parcare. Alertaţi, proprietarii au afalt că în locul parcării va apărea o platformă de gunoi cu containere îngropate.

Atât le-a fost, au ieşit în faţa blocului 311 şi au cerut lămuriri constructorului, împiedicând muncitorii să înceapă lucrările. „Cine a dat autorizaţia să vină aici”, au strigat locatarii. „Lumea nu este de acord, nu începeţi lucrările”, au spus alţii. „Cum să faci ghena la fereastra apartamentului meu. În plus, sunt două una lângă alta”, a spus o locatară. „Nu sapă nimeni nimic!”, a conchis preşedintele asociaţiei de proprietari. Tot el a fost cel care a venit cu lămuriri.

Locatarii se ceartă cu constructorul

„Pe noi nu ne-a întrebat nimeni. Lumea este revoltată. M-au sunat oamenii de dimineaţă, că s-au trezit cu utilajele lângă blocul 311. Cum au dat autorizaţie, când acolo s-a amenajat recent, când s-a asfaltat parcare? În plus, s-a amenajat o platformă la nici 20 de metri. Cum să pui două platforme la o distanţă aşa de mică? Trebuie să mergi aproximativ 300 de metri ca să aduci gunoiul la platforme. Puteau să amplaseze una lângă blocul 307, unde sunt blocurile noi. Să vină cu poliţia, să ne arate şi nouă autorizaţia. Locatarii sunt nemulţumiţi”,

a spus Ion Dăbuleanu, preşedintele Asociaţiei de proprietari nr. 6 Nicolae Titulescu.

Între timp, locatarii adunaţi la locul cu pricina chemau să vină autorităţile.


Constructorul, prins la mijloc

În această situaţie, constructorul SC European Waste Technology SRL a fost prins la mijloc, între locatarii nemulţumiţi şi autorităţile care se ocupă de implementarea Masterplanului pe Deşeuri. Cu autorizaţia în mână, acesta a fost ţinut în loc, în acest caz, câteva ore bune.Proprietarii s-au certat cu angajaţii constructorului EWT ore în şir, până la apariţia poliţiei. Au cerut lămuriri reprezentantului constructorului şi nu s-au arătat convinşi nici după ce au văzut autorizaţia de construire. Apariţia poliţiei a mai liniştit spiritele.

Conflict aplanat de poliţie

„Noi avem autorizaţie de construire de la primărie. Am tot dreptul să încep lucrările. În schimb, sunt blocat, stau cu muncitorii, cu utilajele de azi de dimineaţă. Aceste locaţii sunt predate nouă de către autoritatea care se ocupă de implementarea Masterplanului de gunoi. Cetăţenii nemulţumiţi trebuie să se adreseze autorităţilor, poliţiei.

Oamenii nu înţeleg şi ne-au obstrucţionat lucrările. În această zonă avem două locaţii la blocul 310, autorizaţia nr.226 din 9/03/2020 şi la blocul 309, autorizaţia nr.300 din data de 17.03.2020. Am prezentat poliţiei autorizaţia şi ne vom continua lucrările. De ce să fiu eu acuzat că întârzii lucrările pentru nişte probleme care nu ţin de mine ca şi constructor? Am făcut verificarea în teren cu avizatorii înainte de începerea lucrărilor, ce să fac eu? Eu consider că este un abuz, nu înţeleg de ce să se răzbune pe mine locatarii? Consiliul Judeţean s-a ocupat de documentaţie, primăria a dat autorizaţiile, eu execut. Noi vom continua lucrările conform proiectului”,

a explicat Marius Croitoru, SC European Waste Technology SRL.


Primăria verifică


Autoritatea care eliberează autorizaţia de construire în cazul platformelor cu containere îngropate este Primăria Craiova. Aceasta eliberează autorizaţia reprezentanţilor Consiliului Judeţean Dolj pe baza documentaţiei întocmite de aceştia.

„Eu voi merge să văd care este situaţia acolo. Ca să obţină această autorizaţie, CJ-ul solicită anterior o serie de avize. Chiar dacă are autorizaţie dată, dar dacă s-a încălcat vreo o regulă prevăzută de normele legale, se anulează. Dar aceste autorizaţii au în spate o întreagă documentaţie. Nu cred că este ceva eronat aici. Voi verifica.”,

a declarat Cosmin Durle, administratorul Municipiului Craiova.

Deşi am încercat să-i contactăm telefonic  şi pe reprezentanţii Unităţii de Implementare a Proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Dolj, pentru a afla mai multe date şi cum stau lucrurile, aceştia nu răspuns.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Pajişte pentru relaxare la Mercur şi „upgrade” pentru fântânile...

Primăria Craiova a demarat acţiunile pentru proiectul de regenerare...

ȘTIRI GdS