17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisDjokovic și Murray, live din izolare: Titlurile de Mare Slem vor conta cel mai mult

Djokovic și Murray, live din izolare: Titlurile de Mare Slem vor conta cel mai mult

Novak Djokovic și Andy Murray au petrecut o oră într-o trnsmisiune directă, pe un site de socializare. Tenismanul sârb numărul unu mondial, a declarat, vineri, că numărul de titluri de Mare Şlem va contribui decisiv în desemnarea celui mai bun jucător din istorie.

În acest moment, elveţianul Roger Federer are cele mai multe titluri, 20, urmat de spaniolul Rafael Nadal, cu 19, şi de Djokovic, cu 17.

„Sunt mulţi factori, precum numărul de săptămâni (ca lider mondial, n.r), numărul de Grand Slam-uri, de Masters 1.000 şi meciurile directe, dar eu cred că titlurile de Mare Şlem vor conta cel mai mult”, a afirmat Djokovic.

Sârbul a subliniat că Nadal este cel mai bun din istorie pe zgură, Federer este cel mai bun la Wimbledon (iarbă), iar Djokovic e cel mai bun pe hard.

„Ca jucător de tenis foarte rar stau atât de mult timp acasă. Acum sunt cu copiii mei şi pot să fiu tată şi soţ la un nivel la care nu am putut în ultimii cinci ani’‘, a mărturisit Djokovic.

Murray a subliniat că Nadal este cel mai bun din istorie pe zgură, Federer este cel mai bun la Wimbledon (iarbă), iar Djokovic e cel mai bun pe hard.

Amintiri de la primul duel direct

Murray şi Djokovic s-au întâlnit de 36 de ori pe terenul de tenis, iar scorul direct este de 25-11 pentru sârb. Ambii jucători şi-au reamintit prima partidă în care au fost adversari, la Tarbes, în Franţa, la turneul „Les Petite As” din 2001.

„Aveam 11 ani. Eram în Franţa și amintirile mele sunt diferite de alte tale, pentru că ai câştigat foarte uşor. Cred că am luat doar un ghem sau două, a fost 6-1, 6-0. A fost primul meu turneu internaţional”, a rememorat Djokovic.

„Am pierdut finala. Am avut minge de meci, dar am decis să fac un voleu cu dreapta şi astfel am pierdut”, şi-a amintit Murray.

Citește și: A mai cedat o competiție. Laver Cup nu se va mai disputa în acest an

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS