14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCum se deschiseseră din pix locurile de joacă din Craiova

Cum se deschiseseră din pix locurile de joacă din Craiova

Locurile de joacă din Craiova au fost deschise, din pix, pentru câteva ore, în plină pandemie de coronavirus.

Mai exact, a fost vorba de o eroare de comunicare a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) Dolj. Toate UAT-urile din județ au primit o hotărâre în care se menționa și faptul că locurile de joacă pot fi deschise.

La câteva ore însă, CJCCI a revenit, dându-și seama de greșeală și a transmis hotărârea corectă, care se referea doar la spălătorii și modul de aprovizionare din piețe.

Nu a fost vorba de o propunere cu deschiderea locurilor de joacă, nu se pune o astfel de problemă. S-a discutat în cadrul ședinței dacă măsurile luate sunt mai dure decât cele din Ordonanța Militară. Acolo se prevedea ca parcurile și locurile de joacă din parcuri să se închidă. Aici a fost discuția. Hotărârea cu închiderea locurilor de joacă din Craiova a aparținut primăriei, Comitetului Local pentru Situații de Urgență. Era o simplă discuție, însă, dintr-o eroare, draftul de hotărâre a fost transmis în acea formă, nu în cea finală. Am revenit la câteva ore cu forma finală a hotărârii. Nu se puteau deschide locurile de joacă din Craiova, vă dați seama, era un risc mult prea mare“, a afirmat, pentru GdS, colonelul Constantin Florea, șeful Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției și al ISU Dolj.

Locurile de joacă din Craiova se deschiseseră dintr-o eroare

La scurt timp, și ISU Dolj a venit cu precizări pe această temă, anunțând că varianta cu locurile de joacă deschise a fost o eroare.

„Vă comunicăm că, dintr-o eroare de transmitere, Hotărârea CJCCI Dolj a fost transmisă inițial într-o formă preliminară (draft), care nu primise aprobarea finală din partea Prefectului județului Dolj, în calitatea sa de președinte al CJSU Dolj. Ulterior, în foarte scurt timp, eroarea a fost remediată prin comunicarea Hotărârii în forma sa finală, asa cum a fost aprobată de cei în drept“, a anunțat ISU Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS