19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalVremea în Oltenia şi la munte, în următoarele două săptămâni

Vremea în Oltenia şi la munte, în următoarele două săptămâni


Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza valabilă pentru perioada 23 decembrie 2019 – 5 ianuarie 2020.

În Oltenia, până în data de 31 decembrie, vremea va fi într-un proces de răcire treptată, fapt care va determina scăderea valorilor termice diurne de la o medie regională de aproximativ 10 grade în prima zi, până la 1 – 2 grade, la sfârşit de an. După acea perioadă, temperatura aerului va creşte de la o zi la alta, iar pe 5 ianuarie 2020 media maximelor va ajunge la 6 grade Celsius. Temperaturile nocturne vor scădea de la o valoare medie de aproximativ 8 grade la începutul primei săptămâni de prognoză, spre -5 grade în intervalul 31 decembrie 2019 – 5 ianuarie 2020. Precipitaţii slabe cantitativ se vor semnala pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare de apariţie pe 22, 27, 28 şi 29 decembrie.

La munte, se vor mai înregistra temperaturi pozitive doar la începutul intervalului de prognoză, când se va consemna o medie termică de 3 grade. Apoi, regimul termic va fi caracterizat de temperaturi negative, atât noaptea, cât şi ziua, cu cele mai scăzute valori, respectiv -6 grade, pe timpul zilei, şi de -12 grade noaptea, în jurul datei de 31 decembrie. Ulterior, va urma o uşoară creştere a valorilor termice, care se vor menţine însă sub limita de îngheţ. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS