16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalCFR face furori în Europa. Clujenii, cu un pas în șaisprezecimi

CFR face furori în Europa. Clujenii, cu un pas în șaisprezecimi

Campioana României, CFR Cluj, a dat peste cap toate calculele și a reușit o nouă „ispravă” în grupele Ligii Europa. Trupa lui Dan Petrescu a învins-o pe Rennes joi seară, pentru a doua oară, cu scorul de 1-0 și astfel a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în primăvara europeană.

Jocul din Gruia a debutat sub dominația formației oaspete. Cu orgoliul rănit după eșecul din tur, Rennes s-a deplasat la Cluj pentru a-și juca ultima șansă la calificarea în șaisprezecimile competiției. Niang și Bourigeaud au ratat primele ocazii ale partidei. Aceștia au fost blocați pe rând pe Arlauskis, care a prins o zi fantastică în poarta CFR-ului. A fost 0-0 după primele 45 de minute, iar un rezultat de egalitate deja devenea unul prețios.

Rennes domină, CFR marchează

Și repriza a doua a fost sub același scenariu. Ocaziile la poarta lui Arlauskis s-au întețit, în timp ce apărarea clujeană încerca să respingă sub orice formă fiecare minge trimisă spre careu. Pe fondul numeroaselor ratări ale francezilor, CFR a profitat și a dat lovitura în minutul 87. Mario Rondon a înscris cu o lovitură de cap din centrul careului advers, după o centrare perfectă din corner a lui Ciprian Deac.

Norocul lui Petrescu

Norocul a fost de partea clujenilor până la ultimul fluier, chiar dacă deschiderea scorului i-a ambiționat și mai mult pe francezi. În minutul 90+3, în urma unui corner, formația din Hexagon a reușit să înscrie. Golul însă a fost anulat de centralul întâlnirii, care a considerat că atacantul francez s-a folosit de braț pentru a înscrie. S-a încheiat 1-0 pentru CFR, care și-a asigurat într-o mare măsură calificarea în șaisprezecimile Ligii Europa.

În celălalt meci al grupei, Celtic s-a impus pe terenul lui Lazio cu scorul de 2-1.

Clasament: 1. Celtic 10 (7:3), 2. CFR Cluj 9 (4:3), 3. Lazio 3 (5:7), 4. Rennes 1 (2:5).

În etapa a 5-a din faza grupelor, CFR Cluj se va deplasa la Roma, pentru duelul cu Lazio. De menționat că o remiză în Italia le-ar aduce clujenilor calificarea în primăvara europeană

Articol scris de Tibi Cocora

Poate te interesează și: Chindia – „U“ Craiova / Cămătaru: Craiova ar trebui să se impună la Ploieşti

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS