23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Acasă Eveniment Microbuz plin cu deţinute, proiectat în şanţ

Microbuz plin cu deţinute, proiectat în şanţ

0
Microbuz plin cu deţinute, proiectat în şanţ

Un microbuz în care se aflau 14 deţinute de la Penitenciarul Craiova a fost implicat într-un accident de circulaţie, joi dimineaţă. Accidentul a avut loc pe DN 65, pe raza localităţii Pieleşti. După primele cercetări, oamenii legii au stabilit că accidentul a fost provocat de şoferul unui autoturism Volkswagen Golf. În urma accidentului, şapte persoane au fost rănite şi transportate la Spitalul de Urgenţă Craiova.

„Conducătorul unui autoturism, care circula dinspre Balș spre Craiova, nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de de întoarcere și a intrat în coliziune cu un microbuz care circula din sens opus, în care se aflau mai multe deținute“, au explicat poliţiştii doljeni.

În urma impactului, autoturismul şi microbuzul au fost proiectate în şanţul de pe marginea şoselei. În autoturism se afla şoferul, soţia acestuia, dar şi copilul lor de 8 ani. Oamenii legii au mai precizat că, în urma accidentului, au fost rănite trei persoane. Este vorba de femeia şi copilul din autoturism şi de o deţinută din microbuz.

Cinci deţinute au ajuns la spital

În cursul zilei de joi, reprezentanţii Penitenciarului Craiova au precizat că, de fapt, la spital au ajuns cinci deţinute. În momentul accidentului, cele 14 deţinute erau duse la un punct de lucru din municipiul Slatina.

„Un mijloc de transport în care se aflau 14 deținute aflate în custodia Penitenciarului Craiova – Secția Exterioară Ișalnița, în timpul deplasării către un punct de lucru aflat în municipiul Slatina, a fost implicat într-un eveniment rutier. Menționăm că mijlocul de transport în care se aflau cele 14 deținute aparține unui transportator autorizat, contractat de către beneficiarul forței de muncă“, au precizat reprezentanţii Penitenciarului Craiova.

Aceştia din urmă au mai susţinut că cinci deținute au duse pentru investigații la o unitate medicală din rețeaua publică. Celelalte deținute au fost duse la penitenciar, unde au fost supuse unor investigaţii medicale.
Oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.