24.8 C
Craiova
sâmbătă, 15 august, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Super Rally închide centrul Craiovei

Super Rally închide centrul Craiovei

Centrul Craiovei va fi închis vineri şi sâmbătă, pentru desfăşurarea etapei a 3-a a Campionatului Naţional de Super Rally.

Competiţia va debuta vineri seară (ora 20.00) cu prezentarea oficială a echipajelor, în Piaţa „Mihai Viteazul“.

Concursul propriu-zis va avea însă loc sâmbătă, în zona Pasajului Universităţii, începând cu ora 9.30. Circulaţia în centrul Craiovei va fi închisă de vineri, de la ora 10.00, până sâmbătă la ora 22.00.

Potrivit Primăriei Craiova, în intervalul orar mai sus-menţionat vor fi închise străzile A.I. Cuza (sectorul cuprins între intersecţia cu Calea Unirii şi intersecţia cu strada Arieş), Popa Şapcă şi Calea Unirii (între intersecţia cu strada Mihai Viteazul şi intersecţia cu A.I. Cuza).

Super Rally închide centrul Craiovei. Ce străzi se închid sâmbătă

De sâmbătă dimineaţă, începând cu ora 3.00, până la ora 22.00, vor mai fi închise următoarele străzi:

  • Carol I (între intersecţia cu Calea Bucureşti şi intersecţia cu Arieş); Arieş (între intersecţia cu A.I. Cuza şi intersecţia cu Alexandru Macedonski); Eugeniu Carada (între intersecţia cu Fraţii Buzesti şi intersecţia cu Alexandru Macedonski); C.D. Fortunescu (între intersecţia cu Fraţii Buzesti şi intersecţia cu Alexandru Macedonski); Frații Buzeşti (între intersecţia cu Eugeniu Carada până la intersecţia cu C.D. Fortunescu); Împăratul Traian (între intersecţia cu Arieş şi intersecţia cu Alexandru Macedonski); A.I. Cuza (între intersecţia cu Carol I şi intersecţia cu Fraţii Goleşti, pe sensul de deplasare către centru – iar, pe celălalt sens, sectorul de drum cuprins între intersecţia cu Carol I şi intersecţia cu Nicolae Bălcescu); Calea Bucureşti (la intersecţia cu Carol I se va închide sensul de deplasare Filiaşi – Balş, circulaţia rutieră fiind deviată pe celălalt sens).

Sâmbătă nu vor circula tramvaiele

Pe perioada restricţiilor se vor închide toate căile de acces adiacente, mai anunţă primăria. Totodată, sâmbătă nu vor circula nici tramvaiele, traseul acestora fiind deservit de autobuze.

„În situaţia în care autovehiculele staţionate în zona restricţionată sau în parcările adiacente acestei zone obstrucţionează buna desfăşurare a manifestărilor, acestea vor fi ridicate şi reamplasate în zonele aflate în imediata apropiere“, avertizează Primăria Craiova.

Super Rally, a treia oară la Craiova

„Craiova Super Rally“ a ajuns, deja, la a treia ediţie. Avantajul unei competiții Super Rally este că aici iau startul piloţi din două campionate naţionale: raliu şi viteză în coastă.

Super Rally închide centrul Craiovei vineri şi sâmbătă
Super Rally închide centrul Craiovei vineri şi sâmbătă

Acest campionat a fost creat cu scopul de a oferi piloţilor şansa de a concura în condiții de maximă siguranţă şi cu un public numeros. Evenimentul se va desfăşura în centrul Craiovei, dar pe un circuit special amenajat.

Super Rally închide centrul Craiovei vineri şi sâmbătă
Super Rally închide centrul Craiovei vineri şi sâmbătă

În Bănie sunt aşteptaţi cei mai buni piloţi de curse din ţară, campioni şi vicecampioni naţionali, piloţi şi copiloţi cu licenţă FRAS 2019. Potrivit datelor oferite de primărie, printre invitaţii de seamă de la „Craiova Super Rally“ se numără Mihai Leu, Titi Aur, Dani Oţil, Lucian Răduşi şi Emil Ghinea.

Super Rally, a treia oară la Craiova
Super Rally, a treia oară la Craiova

Autorităţile locale au contribuit şi ele la acest eveniment, alocând de la bugetul local suma de 130.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U” Craiova – WSG Tirol 3-1 final. Știința, la...

„U” Craiova a încheiat cu o victorie...

ȘTIRI GdS

„U” Craiova – WSG Tirol 3-1 final. Știința, la...

„U” Craiova a încheiat cu o victorie seria amicalelor din cantonamentul din Austria. După eșecul de ieri, cu Plzen, alb-albaștrii au intrat...

Simona Halep, în finală la Praga. Begu a jucat...

Simona Halep va juca în finala de la Praga, de anul acesta. Campioana de la Wimbledon a câștigat duelul 100% românesc din...

Câți dintre membrii USR și PLUS au votat fuziunea

Reprezentanții USR și PLUS, reuniți în congrese separate, au votat sâmbătă pentru fuziunea celor două formațiuni. În tabăra condusă de Dan Barna,...

Un tren a luat foc pe ruta București-Brașov

Un tren de călători a luat foc sâmbătă după-amiază, în județul Prahova. Garnitura avea la bord circa 200 de călători și circula...

Angajații din Căminul de Bătrâni unde este focar Covid...

Mai mulţi angajaţi ai Căminului pentru Persoane Vârstnice Craiova, unde sunt 126 cazuri de COVID-19, au plecat să împartă pliante electorale. Informația...

Praga, tărâm românesc. Simona Halep și Irina Begu se...

Turneul de la Praga pare să fie pe placul jucătoarelor românce. După ce Simona Halep a trecut ieri în doi timpi și...