16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoua tiruri turcesti s-au ciocnit la Facai

Doua tiruri turcesti s-au ciocnit la Facai

In urma accidentului, unul dintre soferi a murit pe loc, iar celalalt a fost internat in stare grava la spital


Un accident de circulatie cu consecinte deosebit de grave s-a petrecut simbata dimineata, in jurul orei 4.00, in judetul Dolj. Doua tiruri turcesti pline cu marfa s-au ciocnit pe raza cartierului craiovean Facai. In urma impactului, unul dintre soferi a decedat, iar celalalt a ajuns la spital.


Din primele cercetari, lucratorii Serviciului Politiei Rutiere din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj au stabilit ca accidentul s-a produs din cauza neatentiei la volan din partea lui Omer Erol, de 39 de ani. Soferul turc conducea un autotren Scania, cu numarul de inmatriculare AVB-S-1247, incarcat cu centrale termice, spre Bechet. In Facai, desi drumul nu prezenta denivelari, Omer Erol a patruns brusc pe contrasens chiar in momentul in care din sens opus se apropia un alt tir, incarcat cu textile si accesorii auto.


Intimplarea a facut ca si acesta, inmatriculat cu numarul SW-OC-5048, sa fie condus tot de un cetatean turc, pe nume Firmali Feyzi, de 47 de ani. Feyzi a reusit sa evite impactul frontal, tragind de volan spre dreapta, insa, chiar si asa, impactul la viteza aceea a fost devastator. Omer Erol a murit pe loc, strivit in cabina contorsionata, in timp ce compatriotul sau din celalalt vehicul a fost si el ranit. Firmali Feyzi a avut totusi puterea sa iasa din masina care in urma impactului cazuse in sant si ricosase intr-un gard. Soferul a suferit un traumatism toracic in urma caruia a fost internat in Spitalul de Urgenta Craiova. Medicii au constatat insa ca barbatul se afla mai degraba in stare de soc, neavind leziuni care sa-i puna viata in pericol.


Subcomisarul Relu Petrescu, din cadrul IJP Dolj, sustine ca se fac in continuare cercetari in vederea stabilirii imprejurarilor exacte in care s-a petrecut accidentul: „Nu se stie daca soferul a atipit la volan sau atentia i-a fost distrasa pentru o clipa de o tigara aprinsa. Este posibil orice, ramine sa cercetam in continuare“.


La citeva ore dupa producerea accidentului, reprezentantii firmelor turcesti de transport ai caror soferi au fost implicati in tragicul accident, faceau o evaluare la fata locului a pagubelor. Motiv prielnic pentru proprietarul gardului „subrezit“ de contactul cu tirulul turcesc sa ceara la rindul lui despagubiri. „Mie cine-mi plateste, ca am doi stilpi de beton din gard fisurati?“, intreba M. Iacob.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS