Subprefectul de Gorj, Eugen Vilceanu, cel care de la inceputul anului a participat la actiunea de racolare de noi membri in PSD, ar putea fi demis de guvern in situatia in care ar continua sa se implice in campania electorala. Legea electorala interzice ca prefectii si subprefectii sa participe la campania electorala, sub sanctiunea demiterii din functie. In afara actiunilor la care subprefectul a participat activ, el este si membru in comisia electorala a PSD Gorj, fiind cel care se va ocupa efectiv de campanie.
Legea electorala are prevederi clare in privinta implicarii reprezentantilor guvernului in teritoriu in campania electorala. Un articol al acestei legi precizeaza: „Prefectii si subprefectii nu pot candida si nu pot participa la actiunile din campania electorala, sub sanctiunea demiterii din functie, decit in situatia in care demisioneaza cu cel putin 50 de zile inaintea datei alegerilor“.
Subprefectul Eugen Vilceanu spune ca recent a aflat de aceasta prevedere si ca se va implica doar in actiunile politice, fara sa aiba legatura cu campania electorala. Vilceanu a fost numit recent si in comisia tehnica electorala a PSD Gorj, urmind sa se implice activ in cistigarea alegerilor. Despre acest lucru, subprefectul spune ca legea il obliga sa renunte.
Subprefectul renunta la campania electorala
De la inceputul anului si pina in prezent, Eugen Vilceanu a batut comunele judetului pentru a aduce in partid cit mai multi membri. El se prezenta ca subprefect si pentru a convinge electoratul invoca realizarile partidului de guvernamint, recorelarea pensiilor si ajutorul dat de guvern pentru cei care cultiva terenurile, celebrul milion la hectar.
La inaugurarea primei sali de sport din Gorj, subprefectul a facut parte din grupul care impartea satenilor calendare cu Adrian Nastase presedinte. Eugen Vilceanu nu doreste sa renunte la functia de subprefect si spune ca va alege sa nu mai faca nici un fel de campanie partidului de guvernamint.