Ingrediente: 450 g carne tocată de vită, pâine înmuiată în lapte, un ou, sare, piper negru măcinat, o ceapă mică dată pe răzătoare, cuişoare pisate, nucşoară pisată, 4 linguri de unt, 2 linguri de făină, 250 g supă de pui, 150 g smântână.
Mod de preparare:
Combinaţi primele opt ingrediente şi modelaţi chifteluţe de dimensiune medie. Topiţi trei linguri de unt într-o tigaie şi prăjiţi-le aproximativ 10 minute. După ce s-au rumenit, scoateţi-le şi lăsaţi-le să se scurgă de grăsime. În tigaia în care aţi prăjit chiftelele, adăugaţi restul de unt, dizolvaţi făina, diluaţi cu supă de pui şi amestecaţi până ce ingredientele se omogenizează (aproximativ două minute). Treceţi amestecul printr-o sită, pentru a elimina eventualele cocoloaşe, apoi turnaţi-l înapoi în tigaie. Daţi focul mic şi adăugaţi smântâna. Puneţi din nou chiftelele în tigaie şi fierbeţi-le în acest amestec încă un minut.
Menţiuni: Preparatul se poate servi în combinaţie cu sirop de fructe de pădure.
Timp de preparare: 20 de minute
Dificultate: redusă
Chifteluţe suedeze
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei