18.3 C
Craiova
marți, 23 septembrie, 2025
Știri de ultima orăMagazinChifteluţe suedeze

Chifteluţe suedeze

Ingrediente: 450 g carne tocată de vită, pâine înmuiată în lapte, un ou, sare, piper negru măcinat, o ceapă mică dată pe răzătoare, cuişoare pisate, nucşoară pisată, 4 linguri de unt, 2 linguri de făină, 250 g supă de pui, 150 g smântână.
Mod de preparare:
Combinaţi primele opt ingrediente şi modelaţi chifteluţe de dimensiune medie. Topiţi trei linguri de unt într-o tigaie şi prăjiţi-le aproximativ 10 minute. După ce s-au rumenit, scoateţi-le şi lăsaţi-le să se scurgă de grăsime. În tigaia în care aţi prăjit chiftelele, adăugaţi restul de unt, dizolvaţi făina, diluaţi cu supă de pui şi amestecaţi până ce ingredientele se omogenizează (aproximativ două minute). Treceţi amestecul printr-o sită, pentru a elimina eventualele cocoloaşe, apoi turnaţi-l înapoi în tigaie. Daţi focul mic şi adăugaţi smântâna. Puneţi din nou chiftelele în tigaie şi fierbeţi-le în acest amestec încă un minut.
Menţiuni: Preparatul se poate servi în combinaţie cu sirop de fructe de pădure.
Timp de preparare: 20 de minute
Dificultate: redusă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS