15.6 C
Craiova
duminică, 25 mai, 2025
Știri de ultima orăMagazinLaptele, mai mult decât un aliment

Laptele, mai mult decât un aliment

Primăvara, organismul are nevoie de „primenire“, de împrospătare, iar acest lucru se simte şi în ceea ce priveşte aspectul pielii. Şi ce tratament este mai bun pentru înfrumuseţarea pielii şi a corpului decât laptele?

Cleopatra făcea baie în chefir să-şi menţină pielea frumoasă şi tânără. De asemenea, femeile care trăiesc în zone în care se prepară culturi de produse lactate, susţin specialiştii citaţi de site-ul eva.ro, au tenul şi pielea de o luminozitate şi o frumuseţe de excepţie. Toate aceste proprietăţi cosmetice ale unor produse lactate se datorează substanţelor probiotice componente. Acestea sunt culturi vii de bacterii care trăiesc în tractul nostru digestiv, în deplină armonie cu restul organismului. Majoritatea sunt produse în urma proceselor de fermentaţie lactică, iar cele mai cunoscute microorganisme folosite la producerea probioticelor sunt: Lactobacillus şi Bifidobacterium. Acestea pot elimina bacteriile toxice, cauzatoare de boli dermatologice: alergii, eczeme, psoriazis sau acnee. De asemenea, prin acţiunea lor împotriva constipaţiei, probioticele ajută la eliminarea deşeurilor şi a toxinelor din corp, fapt care se traduce, spun specialiştii, printr-o siluetă frumoasă şi un ten curat şi tânăr.

 

Sănătate

Există, de asemenea, dovezi că probioticele joacă şi un rol important în frumuseţea şi regenerarea părului. Cele existente în chefir sau iaurt, împreună cu cele două proteine esenţiale, caseina şi proteina din zer, ajută la hidratarea, repararea şi creşterea firului de păr, precum şi la menţinerea sănătăţii scalpului. În plus, printr-un aport dietetic regulat de probiotice, datorită proceselor de reconstrucţie, la nivelul părului se poate crea o adevărată barieră împotriva factorilor de mediu externi. Consumul de probiotice s-a dovedit a avea un rol important în menţinerea unei siluete frumoase şi zvelte prin felul în care acestea acţionează şi controlează apetitul. Împreună cu schimbarea obiceiurilor alimentare nesănătoase, aportul de probiotice acţionează în sensul scăderii greutăţii corporale – reduce absorbţia glucozei în intestin şi îmbunătăţeşte viteza de metabolizare a acesteia; rezultatul este cel scontat: scade cantitatea de grăsimi din depozite.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS