In zonele in care populatia consuma frecvent secara s-a constatat ca maladiile cardiovasculare si arterioscleroza sint mult mai rare. Din secara se obtine o faina gustoasa, comparabila cu cea rezultata din prelucrarea griului. Secara contine 9 la suta proteine si aproximativ 70 la suta hidrati de carbon, saruri de fier, calciu, magneziu, potasiu si vitamina B1.
Secara are proprietati antisclerotice, de protectie vasculara, energizante, fluidifiante sanguine, laxative, sedative si vitaminizante.
Consumul de secara este indicat in cazuri de arterioscleroza, ateroscleroza, boli vasculare in general, amigdalita, angina, angina difterica (adjuvant), hemoroizi, hipertensiune arteriala, profilaxia infarctului miocardic, sechele postinfarct. Cataplasmele cu faina de secara sint indicate extern, in contuzii, hernie si panaritiu (infectii ale unghiilor).
Secara reduce riscul maladiilor cardiovasculare
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei