19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Prioteasa, între Geoană şi Ponta

Dolj: Prioteasa, între Geoană şi Ponta

Mircea Geoană este apreciat de PSD Dolj, dar organizaţia nu-l va urma dacă preşedintele Senatului decide să treacă la alt partid
Preşedintele PSD Dolj şi al Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a atins ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, şi problema îndepărtării lui Mircea Geoană – senator PSD de Dolj – din funcţia de preşedinte al Senatului. Poziţia exprimată de Prioteasa a fost foarte rezervată, în sensul că n-a vrut să se pună rău nici cu Mircea Geoană, dar nici cu preşedintele PSD, Victor Ponta. „Sunt mâhnit de această situaţie în care s-a ajuns, ca un coleg de-al nostru – preşedintele Senatului şi senatorul de Dolj Mircea Geoană – să se găsească undeva la o limită extremă. Pe de-o parte, pot să spun că şi el are dreptate, că poate n-a fost pus foarte bine în operă de PSD; dar pe de altă parte şi Victor Ponta are destulă dreptate când spune că postul de preşedinte al Senatului este al PSD şi că PSD n-a simţit că acest post i-ar reveni şi că, de cele mai multe ori, când s-a întâmplat ceva în cadrul Senatului, nu a ştiut şi partidul ceea ce se întâmplă la Senat“, susţine Prioteasa.
Fără PSD şi PNL, la întâlnirea cu delegaţia FMI
 
Liderul PSD Dolj a dezvăluit şi alte motive care au stat la baza deciziei partidului de a-l înlocui pe Geoană de la şefia Senatului. „Mărul discordiei a fost vizita în Statele Unite, despre care conducerea partidului spune că nu a avut cunoştinţă, cu atât mai mult cu cât (Victor Ponta şi Crin Antonescu – n.r.) se pregăteau să întreprindă o asemenea vizită în Statele Unite şi, probabil, să se întâlnească și cu aceleaşi persoane, dar, cum s-ar spune mai pe româneşte, Mircea Geoană „le-a luat caimacul“. În aceste condiţii, sigur că a existat o supărare. Eu, la un moment dat, am crezut că se va trece şi peste aceasta, dar se pare că în dimineaţa zile de ieri (luni – n.r.), preşedintele Senatului, Mircea Geoană, s-a întâlnit cu o delegaţie de la FMI, întâlnire la care au fost prezenţi numai membri UNPR şi PDL, cred că şi cineva de la Conservatori, lucru care, din nou, a deranjat foarte mult conducerea partidului, că n-a avut ştiinţă de ceea ce se întâmplă. Mulţi şi-au pus problema că într-un anumit moment e posibil să aibă nevoie de Senat pentru o problemă foarte gravă, cum ar fi suspendarea „cuiva“ (a preşedintelui României – n.r.), şi în aceste condiţii dacă se poate avea încredere în cel care conduce Senatul în prezent. Se pare că în aceste clipe s-a pierdut acea încredere între conducerea partidului şi Mircea Geoană, preşedintele Senatului României“, a explicat Ion Prioteasa.
„PSD Dolj nu este în siajul nimănui“
 
Preşedintele PSD Dolj spune că şi organizaţia pe care o conduce este, într-un fel, afectată de eventuala plecare a lui Geoană din PSD, însă organizaţia nu-l va urma pe acesta.
„Sigur că suntem afectaţi şi noi, ca organizaţie judeţeană a PSD, întrucât Mircea Geoană este senator de Dolj, dar important este partidul şi nu oamenii, indiferent cine sunt ei şi cum s-ar numi, iar organizaţia rămâne alături de partid. Organizaţia PSD Dolj nu este în siajul nimănui şi nu se duce nici după mine, nici după altul, oricine ar fi acela. Probabil că pot să existe unele apropieri ale unor primari sau ale unor persoane din PSD, dar organizaţia de Dolj îşi vede de drumul ei“, a susţinut liderul PSD Dolj.
Prioteasa a recunoscut că Geoană „a luat cam multe cartonaşe galbene de la partid“, însă „sper să nu se ajungă totuşi la cartonaşul roşu“. Totuşi, eventuala excludere din partid a lui Geoană nu va fi de competenţa filialei, ci decizia s-ar lua la Bucureşti. 
„Dacă s-ar ajunge la o măsură extremă, de excludere, statutul PSD prevede că pentru persoanele cu funcţii importante excluderea poate s-o decidă Comitetul de Integritate Morală, care funcţionează la centru, fără să mai întrebe organizaţia din care face parte. Eu în continuare cred că nu se va ajunge la situaţia excluderii. Mircea Geoană ar trebui să fie alături de partid în continuare, bineînţeles respectând rigorile care i se impun şi să se pună de acord cu conducerea partidului, iar partidul să poată beneficia de această funcţie importantă, care este a doua în stat“, a spus preşedintele Ion Prioteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII