9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBogdan Burcea: Promit că nu ne dăm bătuţi până la final

Bogdan Burcea: Promit că nu ne dăm bătuţi până la final

SCM Craiova a susţinut ieri o conferinţă de presă în care antrenorul Bogdan Burcea (foto) a vorbit despre situaţia delicată în care se află echipa feminină de handbal şi a prefaţat confruntările cu CSM Bucureşti, programată astăzi, de la ora 18.30 (TVR HD), din etapa a 12-a a Ligii Florilor, respectiv Podravka Vegeta, care va avea loc vineri, de la ora 19.30, contând pentru etapa a 3-a din grupa D a Cupei EHF.
Strategul vicecampioanei României a recunoscut că echipa sa a ieşit destul de şifonată în ultimele confruntări, cu HC Zalău şi Super Amara Bera Bera, şi că traversează o perioadă nefastă, dar îi asigură pe suporteri că fetele sale vor face totul să câştige şi
să-şi revină.
„Întâlnim campioana României din ultimii ani, echipă care nu are nevoie de nicio prezentare. Aş sublinia o absenţă importantă în tabăra lor, Cristina Neagu, însă, aş vrea să nu uităm că şi din tabăra noastră lipsesc nişte jucătoare-cheie, care întotdeauna au oferit un plus ofensiv şi fac referire la Ana Maria Ţicu şi Cristina Zamfir. Am spus-o şi anterior meciului de la Zalău, o spun din nou: obiectivul nostru principal rămâne clasarea în primele echipe din România. În acest moment ne aflăm departe de obiectivul nostru şi de aceea mâine (astăzi – n.r.), indiferent de situaţia în care ne aflăm, şi vorbesc aici de oboseală şi accidentări, vom face tot ce ne stă în putinţă să ne adjudecăm toate punctele. Nu pot să fac o predicţie, pot să evidenţiez doar dorinţa noastră de a învinge în fiecare meci. Nici vorbe mari nu facem, dar CSM Bucureşti să nu aştepte că ne vom da deoparte în drumul lor către titlu, pentru că nu ne interesează nici obiectivele lor, nici al altor echipe. Singurul nostru ţel este să ne mulţumim suporterii, să câştigăm puncte în campionat şi am spus că vom face tot ce ne stă în putinţă. Va fi posibil sau nu o va arăta meciul, însă eu cred că avem resursele necesare să ne adjudecăm cele trei puncte de mâine“, a subliniat Bogdan Burcea.

Accidentatele n-au şanse să revină rapid

Tehnicianul SCM a vorbit şi despre situaţia medicală în care se află cele patru handbaliste aflate pe tuşă în acest moment şi veştile nu sunt deloc plăcute.
„În acest moment aceasta este echipa, cu Ţicu, Zamfir şi Costa în refacere. Mai devreme de luna februarie, în cel mai fericit caz, Zamfir nu va reveni, iar la Ţicu e o chestie de 4-6 luni. Eu zic că sezonul acesta este compromis pentru ea. Am uitat să menţionez şi absenţa Florentinei Stanciu, care săptămâna trecută s-a operat de menisc la Târgu Mureş. De asemenea, este o absenţă importantă ţinând cont că stăm în doi portari. În acest început de an am beneficiat de aportul jucătoarei Deonise Fachinello, dar diferenţa de pregătire între ea şi restul echipei este destul de mare. E o jucătoare cu experienţă şi am încredere în ea că poate să ne fie de folos în următoarele meciuri, însă e nevoie să se dezvolte din punct de vedere al pregătirii şi sper să se pună la punct până la finalul acestei luni. Cel mai important lucru, din punctul meu de vedere, este refacerea psihică, să reuşim să depăşim momente precum cel de la Bera Bera, explicabil din anumite puncte de vedere şi inexplicabil din altele, însă asta este viaţa noastră, cu succese, insuccese, dar trebuie să ştim să le gestionăm corect, în special pentru sportive“, a explicat principalul SCM-ului.

„Eu am încredere în ele, sunt optimist“

Bogdan Burcea a punctat că handbalistele beneficiază de încrederea sa şi speră ca şi fanii să le încurajeze, pentru că numai aşa pot ieşi din impas.
„SCM Craiova, lăsând la o parte condiţiile şi situaţia în care se află în acest moment, nu este singură pe teren. Avem nişte adversari şi am mai spus-o cu alte ocazii, prin prisma a ceea ce am realizat în sezonul trecut, toată lumea îşi doreşte să învingă formaţia noastră. Infuzia de capital din Liga Florilor este cea mai mare din ultimii ani, echipele sunt mult mai puternice, iar noi nu suntem în situaţia cea mai bună. Eu de 24 de sezoane ca antrenor principal, pe unde am fost nu m-am mai confruntat cu aşa ceva niciodată, însă nici nu vreau să mă plâng. Indiferent de situaţie, SCM Craiova este o echipă care şi-a propus să performeze şi trebuie să o facem, indiferent câţi suntem. Trebuie să ne girăm sportivele care evoluează şi să nu uităm că o parte dintre ele au adus cel mai mare rezultat din istoria acestui oraş, din istoria acestei discipline sportive, însă, şi le-am spus-o şi lor, nu este un lucru care să ne acopere în momentele nefaste. Acel rezultat a fost în sezonul trecut, iar eu mă refer acum decât la respectul pe care trebuie să-l purtăm acestor sportive. Eu am încredere în ele, sunt optimist ca întotdeauna şi promit că nu ne dăm bătuţi până la final. O să facem tot ce putem omeneşte pentru a ne mulţumi suporterii şi pentru a ne respecta statutul de câştigătoare a Cupei EHF“, a afirmat Burcea.

Atac la suporterii de rezultat

Antrenorul SCM Craiova s-a „aprins“ odată cu atingerea subiectului suporteri.
„Când vorbiţi de fani trebuie să vorbiţi de suporterii noştri, nu de nişte pseudosuporteri, care ne fugăreau în luna mai… Pseudosuporterii sunt cei care ne blamează în acest moment. Capitalul nostru de interes este pentru cei care au fost lângă noi întotdeauna. Nu pot să nu respect o opinie, însă una pertinentă. Pseudosuporterii nu mă interesează, mai ales cât nu fac comentarii pertinente, obiective, apropo de situaţia în care ne aflăm. Va fi extrem de greu să depăşim această perioadă nefastă. Din nefericire, în aceste momente întâlnim echipe foarte puternice, mă refer la CSM Bucureşti, Vâlcea, dublă cu Podravka, însă promitem că ne vom lupta să luăm ce este mai bun în fiecare etapă din campionat, în fiecare etapă din grupa EHF, în Cupa României, pentru că pe 18 vom juca la Cisnădie. Nu era un obiectiv pentru noi Cupa României, însă a devenit unul, prin prisma poziţiei din clasament, trebuie să mergem pe toate trei fronturile, să sperăm la evoluţii cât de cât constant bune, care să ne ducă în semifinale şi în finală, ceea ce ne-ar asigura o participare în Cupa EHF şi în sezonul viitor. Ne-am depărtat de obiectiv în campionat, iar acest lucru ne obligă să luptăm şi în Cupa României“, a menţionat Burcea.

Tunurile, îndreptate spre Podravka

Antrenorul Bogdan Burcea a vorbit şi despre meciul de vineri cu Podravka şi consideră că doar victoriile din dubla cu croatele pot asigura prezenţa Craiovei în faza superioară a Cupei EHF.
„Victoria Podravkăi în Danemarca a încurcat socotelile, într-o proporţie foarte mare, clubului din Nykobing. La noi este foarte important la golaveraj să reuşim să depăşim echipa din Podravka, lucru care ne-ar asigura clar minimum locul doi în grupă. Este foarte important să gestionăm corect meciul de aici şi cel din Croaţia, astfel încât un gol sau la egalitate acolo să reuşim să o băgăm pe Podravka sub noi în clasament. Podravka are un ascendent moral asupra noastră în urma meciului de calificare, pe care l-a câştigat în ultimele secunde, la un gol, şi este una dintre echipele Europei care se laudă în ultimii 20 de ani cu foarte multe trofee, inclusiv cu cel al Ligii Campionilor. Nu cred că acest club profesionist se va prezenta la noi să dezbată relaxat un meci. Cred că aici ei joacă poziţia întâi din clasament şi va fi un meci dificil. Pentru noi este un meci capital şi nu iau în discuţie decât varianta victoriei. Este cea mai grea săptămână pentru noi şi dacă vom reuşi să o trecem cu bine va aduce un ascendent moral mare, ne-ar demonstra că putem să continuăm în EHF şi în faza următoare a competiţiei
ne-am putea folosi de Zamfir şi Costa, ceea ce dă un plus de forţă acestei echipe“, a încheiat Bogdan Burcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS