13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCătălin Moroşanu fuge de umbra lui Daniel Ghiţă

Cătălin Moroşanu fuge de umbra lui Daniel Ghiţă

Gala K1 Dynamite Fighting Show 3, organizată pe 14 decembrie în Sala Polivalentă din Craiova, se anunţă foarte incitantă, după cum a „trâmbiţat“ ieri Cătălin Moroşanu (foto dreapta), în cadrul conferinţei de presă premergătoare evenimentului ale cărui bilete costă 50, 100 şi 150 de lei.

„Mă bucur că am reuşit să aducem în faţa dumneavoastră luptători din toată Europa. Cu siguranţă, va fi un show total!“, a spus „Moartea din Carpaţi“, care a început apoi să facă reclamă fiecărui meci în parte, punând accent pe lupta dintre craioveanul Ionuţ Alin Iancu şi Ciprian Şchiopu şi pe cea a lui Andrei Stoica.

Referitor la main-eventul galei, Cătălin Moroşanu a afirmat că regretă că nu va mai lupta cu Fred Sinistra, asta după ce iniţial îl anunţase pe marocanul Hassene Othmane, şi că se aşteaptă la o replică foarte bună din partea croatului Ivu Cuk, sportiv care are 1,80 m şi 105 kilograme, are centura neagră la judo şi este cotat în Top 10 luptători de MMA din Europa la categoria grea.

„Trebuia să lupt cu Fred Sinistra, campionul Belgiei, şi era un meci extraordinar de interesant, de care pe care. Îmi pare foarte rău că în urmă cu două săptămâni s-a accidentat, dar l-am înlocuit cu un croat, luptător de MMA, cu palmares pozitiv, 20 şi ceva de meciuri, campion la judo vest-european. Sper să-i dau KO în prima repriză, dar sigur voi avea de furcă cu el, deoarece croaţii sunt foarte războinici, sunt răi toţi, e bad-boy şi e tatuat până şi pe chelie. Sperăm să fie o atmosferă incendiară şi ne dorim să bucurăm publicul din Craiova“, a spus Moroşanu.

Acesta a anunţat că odată cu acest meci îşi va lua la revedere de la olteni, urmând să se retragă:

„Este ultimul meu meci pe care-l voi desfăşura în Oltenia, îmi iau rămas bun de la toţi fanii mei. Mi-am luat rămas bun cu un meci în Bucureşti, în Piatra Neamţ, acum fac în Craiova, în 2019 voi mai face un meci în Cluj şi îmi anunţ într-un mod oficial retragerea. Am avut o carieră frumoasă, am reprezentat România de fiecare dată cu fruntea sus“.

Continuă războiul verbal cu Ghiţă

Inevitabil s-a ajuns la „războiul“ pe care Cătălin Moroşanu îl poartă cu Daniel Ghiţă.
Întrebat de GdS de ce nu acceptă să lupte cu „Samuraiul“ într-o gală neutră şi pe un „teren“ neutru, Moroşanu s-a iritat şi a punctat că e dispus să lupte la Craiova, eventual pe „Ion Oblemenco“, dar nici nu a vrut să audă ca evenimentul nu să fie sub „cupola“ Dynamite, cu care are contract.

„Îmi doresc foarte mult să lupt cu Daniel Ghiţă. Discuţiile cu domnul manager au fost destul de avansate. El m-a provocat, iar eu i-am făcut oferta, dar el vrea pe Arena Naţională, într-o promoţie neutră, vrea o altă televiziune. I-am spus: «Tu m-ai provocat, trebuie să te baţi la mine, ca atunci când eram mici. Nu mi se pare corect să fie pe teren neutru, cât timp avem cea mai bună televiziune care promovează şi acest eveniment, atâta timp cât Dynamite este o promoţie foarte serioasă. Atâta timp cât el m-a provocat pe mine, trebuie să accepte condiţiile mele. Atâta timp cât vin şi fac o ofertă, să ne luptăm pe «Oblemenco», la Craiova, cred că am fost destul de rezonabil. Să nu mai zic că şi oferta financiară este rezonabilă“, a comentat „Moartea din Carpaţi“.

Întrebat dacă nu cumva îi este frică să nu-şi strice imaginea şi se prevalează de aceste tertipuri ca să nu lupte cu Ghiţă, Moroşanu a fost vehement şi a început să-l atace verbal pe contestatarul său.

„Nu mi-e frică să lupt într-o gală neutră, dar este munca mea de 12 ani şi nu am nici un interes să demonstrez nimănui că sunt cel mai bun din România. N-am spus niciodată la tv că «Moroşanu e cel mai tare». Dacă omul mă provoacă şi are o frustrare că timp de patru ani nu l-a băgat nimeni în seamă, şi când a aflat că vreau să mă retrag a zis gata, hai să dau în Moroşanu, să iau din faima lui, e treaba lui. Eu îmi văd de viaţa mea. Să dea Dumnezeu şi să ai gura aurită şi să lupt în 2019 aici, la Craiova, acest meci. Propunerea mea este pentru perioada lunii iunie. Am auzit că vine Ghiţă în Craiova, acum, la gală. Vino fratele meu, te aştept cu braţele deschise! Până la urmă, meciul dintre mine şi Daniel Ghiţă este un meci de o importanţă naţională, trebuie organizat cu trei luni înainte, cu promovare… Nu vii şi spui «Hai că vin pe 14 decembrie». Unde suntem aici, pe stradă? Suntem o organizaţie profesionistă“, a spus, nervos, Moroşanu.

Sorin Manda: Vrem să vedem care dintre voi a fost mai bun

Prezent la conferinţa de presă, administratorul oraşului Craiova, Sorin Manda, s-a arătat încântat de posibilitatea ca Bănia să găzduiască un meci atât de mare între Moroşanu şi Ghiţă, arătându-şi susţinerea faţă de luptătorul moldovean:

„Dacă Daniel Ghiţă acceptă să lupte cu tine, cred că stadionul va fi neîncăpător la această luptă pe care o aşteptăm cu toţii. Vrem să vedem acum, la sfârşit de carieră, când se trage o linie, care dintre voi a fost mai bun. Oricând voi ţine cu Moroşanu! Noi ne oferim să facem la Craiova acest show şi putem să intermediem nişte discuţii, dar important este ca ei să se înţeleagă“.

Pe aceeaşi lungime de undă a fost şi luptătorul Andrei Stoica, prezent la masă, dar acesta nu a dorit să intre prea mult în discuţie, preferând să promită că va încerca să facă şi el spectacol la Craiova, oraş în care şi-a început cariera sportivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS