9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPuneţi punct complexului Botoşani!

Puneţi punct complexului Botoşani!

Universitatea Craiova a demonstrat în acest sezon că este capabilă de multe, că poate face meciuri extraordinare, aşa cum s-a întâmplat cu Dinamo sau cu FCSB, dar şi de coşmar, cum a fost cazul cu Sepsi, în ambele dispute. Cea mai grea misiune a lui Devis Mangia şi a staff-ului său în acest an competiţional a fost să păstreze echilibrul echipei, cu posibilitatea de a urca valoric. După „duşul rece“ din runda trecută, urmată de o pauză în care alb-albaştrii au făcut tot posibilul să scape de problemele medicale şi nu numai, Universitatea Craiova trebuie să susţină un adevărat test de maturitate. Gruparea din Bănie întâlneşte astăzi, de la ora 20.30, în Moldova, pe FC Botoşani, echipă pe terenul căreia eficienţa „leilor“ a lăsat de fiecare dată de dorit, dar antrenorul Devis Mangia şi elevii săi sunt gata să pună capăt complexului creat.

„Mergem să câştigăm!“

Devis Mangia s-a arătat optimist în privinţa rezultatului, chiar dacă are în continuare probleme de lot, iar la Botoşani s-a schimbat antrenorul, Liviu Ciobotariu fiind numit în locul lui Costel Enache, plecat la Astra.

„Ştim că ne aşteaptă un meci foarte dificil, nu am câştigat niciodată la Botoşani, nu am luat nici măcar un punct, aşa că asta spune multe. Sper că nu ne va pune probleme zăpada şi că vom face un meci bun. Pentru mine, e important spectacolul şi sper că va fi un spectacol în teren. Nu tratăm adversarii individual, chiar dacă Hervin Ongenda este un fotbalist bun. Pentru mine, fotbalul este un sport de echipă, deci nu am vreun tratament special pentru un singur jucător. E clar că este mai dificil acum, nu avem prea multe informaţii, dar în mod normal, o echipă, atunci când schimbă antrenorul, începe cu gânduri diferite şi un spirit diferit. Putem vorbi după meci dacă a fost sau nu un avantaj pentru noi, dar e clar pentru mine că FC Botoşani va schimba ceva în acest meci din punct de vedere tactic sau motivaţional. Noi mergem acolo ca să câştigăm, dar şi un egal poate fi considerat un rezultat pozitiv, asta în funcţie de ce se întâmplă pe teren. Pentru mine, în acest an, continuitatea în rezultate pozitive este foarte importantă, deci gândul nostru este să câştigăm. Pentru acest meci, sunt în afara lotului Mitriţă şi Martic, ambii suspendaţi. Avem ceva probleme la Rocha, care a venit uşor accidentat de la echipa naţională, dar pentru Koljic şi Gardoş, care a revenit la prima echipă, vom vedea“, a spus Devis Mangia.

Tehnicianul a anunţat totodată că ordinea cu executanţii loviturilor de departajare nu se schimbă: „Primul pe lista cu cei care vor executa va fi Koljic, apoi Mitriţă, şi după vedem. Jucătorii cu goluri mai multe trebuie să execute penaltiurile, dacă sunt în teren. Pigliacelli este portar, iar primul lucru pentru el este să apere penaltiurile“.

Mihăilă e dornic de o victorie la scor

Din rândul jucătorilor, căpitanul naţionalei Under 19, Valentin Mihăilă, a afirmat că îşi doreşte o victorie la scor la Botoşani şi a punctat că a trecut peste accidentarea horror din meciul cu Poli Iaşi, punctând că nu-i poartă pică lui Laurenţiu Rus.

„Ne aşteaptă un meci foarte greu şi sperăm ca terenul să ne ajute să ne facem jocul şi să luăm cele trei puncte. Sper să spargem gheaţa la Botoşani, să câştigăm la scor dacă se poate. Acum sunt foarte bine, nu am nicio problemă, am fost la echipa naţională, am avut acolo vreo trei meciuri, deci sunt apt. Până la urmă, fotbalul este un sport de contact şi nu vreau să-l învinovăţesc pe Rus. Vorbeşte cu mine în fiecare săptămână, îmi scrie, vrea să vadă dacă sunt bine. Am înţeles că are nouă etape de suspendare, au trecut două… Nu ştiu dacă a fost mare pedeapsa sau a fost mică, nu mă interesează şi vreau să trec peste acest subiect“, a spus atacantul.

Partida FC Botoşani – „U“ Craiova va fi condusă la centru de Istvan Kovacs (Carei), ajutat de asistenţii Vasile Marinescu (Bucureşti) şi Ovidiu Artene (Vaslui) şi de rezerva Mihai Amorăriței (Câmpina). Observatori au fost desemnaţi Florin Hâncu (Braşov), pentru arbitraj, respectiv Marin Petrache (Săbăreni), pentru joc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS