17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCeferin și UEFA vor un fotbal mai bun

Ceferin și UEFA vor un fotbal mai bun

Federaţia slovenă de fotbal (NZS) a anunţat că fostul său conducător, Aleksander Ceferin (foto), va candida pentru un nou mandat de preşedinte al UEFA, beneficiind de susţinerea unui grup compus din mai multe asociaţii naţionale de pe continent, informează Agerpres. Opt federaţii au transmis „o propunere oficială“ pentru susţinerea lui Ceferin (50 de ani), preşedinte al UEFA din 2016 şi succesorul francezului Michel Platini, a scris NZS pe site-ul său oficial.
Cele opt federaţii care şi-au exprimat opţiunea faţă de actualul preşedinte al UEFA pe site-urile lor oficiale şi/sau conturile lor Twitter sunt Norvegia, Suedia, Finlanda, Danemarca, Insulele Feroe, Islanda, Italia şi Irlanda.
Norvegia şi-a oficializat susţinerea în numele a şase federaţii nordice (patru scandinave plus Feroe şi Islanda), subliniază AFP.
Alegerea preşedintelui UEFA se va face pe 7 februarie 2019, la Roma. Orice pretendent la această funcţie are timp la dispoziţie până pe 7 noiembrie, la miezul nopţii, pentru a-şi depune candidatura la UEFA, având nevoie de minimum trei susţineri din partea federaţiilor membre.
În timpul conducerii lui Aleksander Ceferin, forul continental a luat mai multe măsuri importante privind organizarea fotbalului, unele bucurându-se deja de succes în timpul CM din Rusia, altele fiind în curs de implementare.

Va apărea VAR-ul în Liga Campionilor

O noutate pe care o pregătește UEFA a fost anunțată ieri de publicaţia britanică The Times, care a scris că UEFA este pe punctul să decidă introducerea sistemului VAR (Video Assistant Referee – proba video, n.r.) chiar din acest sezon al Ligii Campionilor, din faza sferturilor. Conform sursei citate, staff-ul forului european lucrează în această perioadă la un proiect prin care sistemul VAR să fie implementat în momentul în care în Champions League vor mai rămâne doar opt echipe.
„Graba“ UEFA e dată de faptul că oficialii de la Nyon au fost impresionaţi de eficienţa sistemului folosit în premieră la un turneu final, la Campionatul Mondial din Rusia. Cu mici excepţii, folosirea VAR la CM 2018 a fost considerată un succes.
UEFA ar fi luat în calcul introducerea sistemului şi mai devreme, însă există temeri privind numărul mare de oficiali care ar trebui implicaţi la fiecare partidă. Astfel, se preferă varianta introducerii din sferturi, când meciurile vor fi împărţite pe două săptămâni şi se va juca câte un singur meci în fiecare seară de Champions League.
În plus, în perioada următoare se va discuta şi implementarea sistemului VAR pentru EURO 2020.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS