17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRidicați steagul și bifați victoria!

Ridicați steagul și bifați victoria!

Alex Mitriţă (la minge) şi colegii săi s-au antrenat pentru o nouă victorie în play-off, la Giurgiu (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Universitatea Craiova s-a „trezit“ după înfrângerea cu FCSB și a obținut rezultate bune în campionat și Cupa României și, foarte important, a etalat un fotbal bun, cu multe goluri. Pentru gruparea din Bănie urmează un alt joc dificil, dar în care pornește ca favorită, chiar dacă evoluează în deplasare. Alb-albaștrii întâlnesc astăzi, de la ora 20.45, la Giurgiu, pe Astra, într-o partidă contând pentru runda a 6-a din play-off-ul Ligii I. Pentru ca oboseala drumului să nu se resimtă, oltenii au plecat încă de ieri-dimineață din Bănie, cu destinația București, au efectuat un antrenament în Capitală și au rămas acolo peste noapte. Spre Giurgiu se va pleca astăzi, după masa de prânz.
În întâlnirile din acest sezon competițional, Universitatea Craiova are un plus de moral. În campionatul regulat s-au consemnat două remize, 1-1 la Severin și 2-2 la Giurgiu, dar în meciul tur din play-off, susținut pe „Ion Oblemenco“, Știința s-a impus cu 1-0.

Mangia: Mergem să jucăm un fotbal bun

Antrenorul Universității Craiova, Devis Mangia, a declarat, în cadrul conferinței de presă premergătoare deplasării, că se așteaptă la un meci greu la Giurgiu, dar că echipa sa va da totul pentru o victorie contra Astrei. „Ca toate meciurile din play-off, și acesta va fi un joc dificil, mai ales că evoluăm în deplasare. Și în sezonul regulat am avut parte de o confruntare dificilă acolo, am jucat bine, dar am remizat. Va fi greu, dar mergem să jucăm un fotbal bun și să ne impunem. Sper să continuăm să jucăm ca în ultimele meciuri, asta este important. Nu știu cât de motivați sunt jucătorii mei după meciurile cu Iași și Botoșani, dar cu siguranță sunt obosiți, pentru că avem doar două-trei zile să ne refacem și nu este așa de simplu. Situația lotului este aceeași ca la meciul cu Botoșani. Trebuie să vorbesc cu doctorul echipei, dar e greu de spus dacă se poate schimba ceva. Ca idee, avem un lot numeros, o să mă uit la condiția fizică în care se află fiecare și voi decide luni cine intră pe teren. E posibil să schimbăm ceva“, a declarat tehnicianul italian.
Întrebat dacă este un dezavantaj pentru Craiova, pentru că strategul adversarilor, Gigi Mulțescu, ar cunoaște lotul alb-albastru, Mangia a punctat că nu crede că asta poate influența rezultatul: „Nu știu cât va conta că este Gigi Mulțescu antenor la Astra și cât de bine ne cunoaște acesta. Au fost aduși mulți jucători în lotul nostru față de campionatul trecut. Îi cunoaște doar pe cei care au evoluat în sezonul trecut, dar un lucru este cert, Astra este o echipă puternică“.

Mateiu: Ne dorim să câștigăm

Mijlocașul Alexandru Mateiu a declarat că atmosfera din sânul echipei este bună și că toată lumea se gândește la victorie în meciul cu Astra.
„Tot timpul am avut meciuri grele contra Astrei, dar și frumoase, pentru că este o echipă care se deschide. Cu siguranță, așa va fi și acesta. Trebuie să jucăm cum am făcut-o cu Iași și Botoșani și, dacă reușim, cu siguranță o să câștigăm și la Giurgiu. Cu orice echipă ne întâlnim, noi vrem să ne facem jocul. Ne dorim să câștigăm fiecare meci până la final, să urcăm și mai mult în clasament“, a spus Mateiu.
„Mă bucur pentru Băluță că a revenit cu un hat-trick, mă bucur și pentru Mitriță, și suntem fericiți după victoriile cu Iași și Botoșani. Important este să câștigăm și acum, la Giurgiu. Mi-ar plăcea să marchez, dar nu contează cine înscrie, ci să câștigăm“, a mai spus Mateiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS