8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMitriță îi cere „minute“ lui Contra

Mitriță îi cere „minute“ lui Contra

Naționala României se pregătește cum poate și pe unde poate în țară pentru cele două meciuri cu Israel (sâmbătă, de la ora 20.00, la Netanya) și Suedia (marți, de la ora 21.30, Craiova). Cu toate acestea, determinarea tricolorilor nu a suferit. Din contră, cu toții vor să-l impresioneze pe Cosmin Contra. Este și cazul lui Alexandru Mitriță, atacantul craiovean de 23 de ani. Acesta a povestit cum a primit vestea convocării, a explicat cum se simte în sânul tricolorilor, fiind la primul contact cu lotul, și a punctat că își dorește ca selecționerul României să aibă încredere în el și să-i ofere minute în aceste două teste care urmează.

Nici nu m-a surprins convocarea, nici nu mă aşteptam, doar îmi doream! Mi s-a îndeplinit un vis! Am primit foarte multe mesaje, chiar nu mă aşteptam ca atâta lume să-mi ureze multă baftă. Cu Devis Mangia am vorbit înainte să vin la Bucureşti, l-am sunat şi mi-a urat şi el multă baftă. Sper ca Mister Contra să aibă încredere în mine. Mi-aş dori să prind minute în amicalele cu Israel şi cu Suedia, mai întâi să joc, apoi poate chiar să marchez sau măcar să pasez decisiv. Îi cunosc pe majoritatea jucătorilor de la lot. E o bucurie imensă să fiu aici. Fiind prima convocare, băieții mi-au spus să trag tare şi să rămân cât mai mult la prima reprezentativă. Toţi m-au primit foarte bine. Pe majoritatea îi cunosc, îi ştiu de mult. Sunt băieţi foarte buni şi sperăm să facem treabă cât mai bună împreună“, a spus Mitriță, pentru prosport.ro.

„Ce spune Mangia e lege!“

 

Mitriță a început să vorbească apoi despre Universitatea Craiova, despre victoriile „italienești“ din ultimul timp și forma mai slabă pe care o traversează Alex Băluță și despre lupta pentru titlu, punctând că el crede cu tărie că gruparea din Bănie poate fi prima la sfârșitul campionatului.

Cred în titlu până la capăt. Avem o echipă bună, ne-a ajutat şi rezultatul dintre CFR şi FCSB. Important va fi ce vom face noi în partidele directe cu cele două. În cariera de fotbalist sunt momente în care cazi şi momente în care te ridici. Nu trecem printr-o perioadă bună, dar important este să învăţăm din aceasta, să vedem unde am greşit şi de ce nu mai dăm goluri, cum o făceam în trecut, când marcam la fiecare meci. Referitor la Alex, vă daţi seama că este supărat că nu marchează. Ca atacant, îţi doreşti foarte mult să marchezi, dar eu sunt alături de el. Am vorbit foarte multe lucruri cu el, îşi dorea foarte mult şi el să înscrie în meciurile trecute. O să revină şi mai puternic“, a spus Mitriță, punctând că Florin Gardoș nu reprezintă un transfer ratat, cum cred unii:

Nu este nici un transfer ratat! De când a venit la Craiova, Gardoş ne-a ajutat foarte mult din toate punctele de vedere. A jucat într-un campionat foarte puternic şi avem de învăţat de la el. El, momentan, se antrenează foarte bine, este alături de noi, dar nu decidem noi când va intra, ci Mister (Devis Mangia – n.r.). Florin este pregătit să joace, îşi doreşte să evolueze cât mai multe meciuri, pentru că nici el nu a jucat foarte mult în Anglia, şi eu zic că în scurt timp va debuta la Craiova. Nu am vorbit cu el dacă rămâne la Craiova din vară sau nu, dar noi sperăm, pentru că este un jucător care ne poate ajuta“.

Întrebat de ce nu bate penaltiurile Craiovei ținând cont că este un bun executant al loviturilor libere de la distanță, Alex Mitriță l-a indicat pe antrenorul Devis Mangia și a precizat că nu este deloc supărat pe Hristo Zlatinski, care a irosit un unsprezece metri în ultima partidă, cu FC Viitorul:

Asta decide Mister Mangia. E o foaie înainte de meci, ce spune Mister e lege! Nu sunt emotiv sau mai ştiu eu. Nu e o problemă că a ratat Zlatinski, şi eu am ratat la Mediaş o ocazie imensă de gol în minutul 90. Trebuie doar să ne concentrăm mai mult, fiindcă sunt puncte pierdute aiurea“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS