11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎn Antalya vin întăririle

În Antalya vin întăririle

Marcel Popescu garantează că Universitatea va transfera fotbaliști valoroși în această iarnă, dar nu a dat nici un nume (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Fotbaliștii Universității Craiova savurează ultimele zile de vacanță! După nici trei săptămâni de relaxare, alb-albaștrii se vor reuni oficial vineri dimineață, însă cu toții se vor revedea cu staff-ul tehnic încă de joi seară. Ceva mai devreme își vor relua activitatea cei din conducere și cei care reprezintă partea organizatorică.
„Noi începem de mâine (miercuri – n.r.), poimâine vin băieții, iar sâmbătă, 6 ianuarie, este programată plecarea spre Antalya“, a explicat președintele Științei, Marcel Popescu, pentru GdS.
Acesta a punctat că în lotul Universității nu vor fi noutăți momentan, dar că vor apărea jucători noi pe parcursul cantonamentului din Antalya: „Pe 6 ianuarie, toată lumea este în Antalya. Acolo vor veni și întăririle, însă nu pot spune acum dacă jucătorii doriți de noi ni se vor alătura de la început. Numele lor le veți afla când lucrurile sunt clare“.
Înainte de decolarea spre Turcia, fotbaliștii Craiovei, însoțiți de medicul echipei, Claudiu Stamatescu, vor efectua testele medicale, astfel încât să se știe exact situația fiecărui component al trupei antrenate de Devis Mangia.
„Vineri de dimineață, la ora 8.00, se vor prezenta toți jucătorii primei echipe la Policlinica pentru Sportivi din Craiova și vor face cu toții vizita medicală. Pentru echipa a doua nu am stabilit nimic momentan, pentru că ei au o vacanță mai mare, campionatul de la Liga a III-a se reia în martie. Probabil că îi vom programa cam peste trei săptămâni“, a declarat Claudiu Stamatescu, pentru GdS.

Planul de pregătire este nemodificat

Alb-albaștrii vor avea parte de o pregătire intensă în Antalya, cantonament care se va întinde pe perioada 6 – 26 ianuarie și care va fi găzduit de hotelul Papillon Belvil din Belek. Oficialii grupării din Bănie au parafat patru partide amicale pe pământ turcesc și intenționează să completeze lista și cu alți parteneri importanți.
„În privința amicalelor, în afara celor pe care le-am anunțat și sunt de bază mai sunt discuții cu alte cluburi, dar nu este nimic sigur în prezent. Le vom anunța, în funcție de cum vom parafa ceva“, a spus Marcel Popescu.
Jocurile pecetluite deja sunt în compania următoarelor formații: SV Meppen (locul 11 în liga a treia din Germania, 14 ianuarie 2018), Lechia Gdansk (locul 11 în prima ligă din Polonia, 21 ianuarie), Zaglebie Lubin (locul cinci în prima ligă din Polonia, 25 ianuarie) și Ludogorets Razgrad (locul unu în prima ligă din Bulgaria, 25 ianuarie).

„Play-off-ul va fi foarte încins“

Întrebat dacă play-off-ul va începe exact cu echipele „așezate“ acum pe primele șase locuri sau intră în peisaj Dinamo în detrimentul uneia dintre echipele FC Viitorul, FC Botoșani sau Astra Giurgiu, Marcel Popescu a punctat că singura sa preocupare este Universitatea Craiova.
„Va fi o primăvară frumoasă și solicitantă. Play-off-ul va fi foarte încins. Habar nu am dacă se vor mai schimba lucrurile în clasament sau dacă Dinamo rămâne în play-out. Cine face puncte și când se trage linie sub el intră la «facultate». Ca să spun acum cine intră ar fi prematur, pentru că mai sunt patru etape. Nu trebuie să ne uităm la alții, ci să ne preocupăm de ceea ce avem noi de făcut. Noi vrem să nu mai repetăm greșelile pe care le-am făcut și să vedem cum putem fi mai performanți și mai competitivi. Pe ceilalți îi privim ca pe niște colegi de clasă, care se bucură de același respect din partea noastră“, a încheiat Marcel Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS