13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAdrian Popescu: Sper să câștigăm la Timișoara

Adrian Popescu: Sper să câștigăm la Timișoara

Universitatea Craiova întâlnește vineri, de la ora 20.30, pe stadionul „Dan Păltinișanu“, pe ACS Poli Timișoara, într-o partidă contând pentru etapa a 13-a din Liga I. Fostul căpitan al Științei din 1991, an în care gruparea olteană cucerea eventul, mizează pe un rezultat pozitiv al alb-albaștrilor în Banat și le cere fotbaliştilor să termine cu prestațiile fluctuante.
„E un meci interesant, pentru că toată lumea susține că Timișoara are probleme cu banii, dar a făcut o grămadă de transferuri și văd că se descurcă în campionat. E un grup bun acolo și nu trebuie subestimat. Eu cred mult în echipa asta a noastră, dar are fluctuații. A primit goluri aiurea, sunt meciuri în care trebuie să câștigi și nu o faci… Sper să câștigăm la Timișoara, pentru că e important pentru suporteri, pentru oraș, mai ales că mai e puțin și intrăm pe noul stadion, dar trebuie să eliminăm această inconstanță. Mangia a început să-i cunoască mai bine pe fiecare în parte și mă aștept să regleze problemele din apărare în primul rând“, a spus Adrian Popescu, pentru GdS.

„Îmi doresc alt joc pe benzile laterale“

Antrenorul craiovean l-a lăudat pe căpitanul Alex Băluță pentru implicarea și forma bună arătată, dar a semnalat și unele probleme pe care le are trupa lui Devis Mangia.
„Îmi place forma lui Băluță, care a ajuns și el la o maturitate și se vede asta. A început bine campionatul, are realizări, are un moral bun și asta este foarte important. Bancu a început să dea și el goluri, cu toate că a fost și norocos la cel cu Sepsi, că a avut toată poarta în față și putea căuta colțul, dar el a închis ochii și i-a tras portarului printre picioare. Mi-aș dori mai mult de la Briceag, că vorba aia, când juca pe dreapta parcă o făcea mai bine. Poate că i-a luat fața Ferreira, dar trebuie să pună osul la treabă atunci când i se dau minute de joc. O echipă, ca să fie puternică, trebuie să aibă un mijloc extraordinar și ne putem ghida după Craiova Maxima. Dacă nu ai un mijloc puternic, poți să ai apărarea și atacul cel mai bun, că ai probleme. Mi-aș dori mai mult de la Mateiu, care a început să joace. De Rossi nu știu ce să zic, e un pasator bun, dar e cam firav. De la Zlatinski am așteptări mult mai mari, că are experiență, și revin la Bancu, el abia acum a început să joace, că în primele etape a fost mână moartă. În atac, italianul îi preferă pe cei micuți de statură, Gustavo, Băluță, Mitriță, care poate să-ți facă diferența perpendicular pe poartă. E un jucător important, cu un dribling frumos. Roman nu a marcat, dar dacă te uiți înapoi știi cum joacă el, știi că are valoare. E tipul de fotbalist căruia trebuie să-i dai libertate și trebuie să ai pe cineva în fața porții, care să devieze și să speculeze orice minge greșită a apărătorilor adverși. Îmi doresc de la această echipă alt joc pe benzile laterale. Nu îmi place cum se joacă acum, nu venim cu doi contra unu, nici în stânga și nici în dreapta. În momentul în care jocul se aglomerează mai ales pe centru, trebuie să vii cu centrări și unde se face doi contra unu mai ușor decât pe benzi, pentru ca apoi să acționezi cu centrări șutate, centrări simple, cu învăluiri și redublări? Încă nu avem jucători care să facă asta constant, cum făcea Vătăjelu. Dimitrov a mai făcut din când în când, dar parcă în sezonul trecut a jucat mai bine. Una peste alta avem un lot bun și eu cred în echipă“, a explicat Adrian Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS