6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCe-au vizat și ce-au jucat

Ce-au vizat și ce-au jucat

Alb -albaştrii au jucat bine până la greşeala impardonabilă a lui Briceag (la minge) (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Alb -albaştrii au jucat bine până la greşeala impardonabilă a lui Briceag (la minge) (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CSU Craiova – Concordia Chiajna 1-1

Stadion „Municipal“, spectatori: 2.000.
Craiova: Calancea – Dimitrov, Spahija, Kelic, Briceag – Gustavo (’75, Bărbuț), Screciu, Zlatinski (’62, Rossi), Bancu (’85, Al. Popescu) – Băluță, M. Roman. Antrenor: Devis Mangia.
Chiajna: Bălgrădean – Albu, Țipuric, Zeba, Bucurică – Grădinaru (’56, Buleică), Gh. Vasile, Costin, Cristescu (’90+3, Kortzorg) – Pena (’70, Batin), Răducanu. Antrenor: Vasile Miriuță.
Cartonaşe galbene: Zlatinski, Băluță / Pena, Grădinaru, Costin, Bălgrădean.
A arbitrat: Lucian Rusandu.

CS Universitatea Craiova și-a dezamăgit suporterii sâmbătă seară, înregistrând doar o remiză, scor 1-1, în meciul disputat la Severin, în compania Concordiei Chiajna, una dintre echipele modeste ale Ligii I. Puținii spectatori prezenți pe „Municipal“ au crezut că vor avea parte de spectacol din partea favoriților și de o victorie concludentă, de o repetiție cu final fericit înainte de prima confrunatare cu AC Milan, din turul trei preliminar al Ligii Europa. Din păcate, fanii s-au înșelat amarnic, jucătorii olteni punându-l, probabil, în dificultate în fața șefilor săi și pe „spionul“ trimis de „diavoli“ în perspectiva cunoașterii adversarului de joi.
În primă fază, lucrurile păreau să decurgă normal, conform planului, alb-albaștrii și-au dominat adversarii încă din primele minute și au reușit deschiderea scorului foarte rapid. Alex Băluță, argintul viu al Craiovei, a trimis sub bară, de la șapte metri, după o pasă a lui Nicușor Bancu, de pe stânga, „găsit“ de Gustavo, un alt jucător care poate primi aprecieri în urma evoluției, cu o centrare de pe partea opusă (14, 1-0). Neavând ce mai apăra, ilfovenii au ieșit la joc, dar fără reușite în fața defensivei alb-albastre. Și, totuși, Calancea a scos mingea din poartă până la urmă, după o gafă a lui Marius Briceag. Acesta s-a jucat cu Grădinaru în afara careului, a pierdut mingea, iar jucătorul Chiajnei a pătruns în careu și i-a centrat pe lângă portar lui Marian Cristescu, iar mijlocașul, venit din spate, a reluat cu capul de la doi metri, marcând nestingherit (24, 1-1). Trupa lui Mangia a încercat să nu ia în seamă „obrăznicia“ oaspeților și să refacă avantajul până la pauză, iar Gustavo (37) și Zlatinski (41) au irosit două bune oportunități de gol.

După pauză, nimic

Chiar dacă nu a rupt gura târgului în primul mitan, CS Universitatea a lăsat impresia că îi este superioară Chiajnei și că poate obține ce și-a propus în partea a doua, astfel că toată lumea aștepta să treacă rapid pauza. Dar, surpriză: jocul alb-albaștrilor a arătat și mai rău, singura ocazie notabilă, creată întâmplător, după o fază fixă, i-a aparținut lui Spahija, care a tras pe lângă poartă din centrul careului mare. A fost dezamăgire mare în plan ofensiv, mulți regretându-l pe Andrei Ivan, plecat de curând la ruși. Înlocuitorul său, Mihai Roman, nu a scăpat nici măcar o dată din marcaj, în timp ce Gustavo și Băluță s-au zbătut mult să rezolve meciul, dar fără reușită. Zlatinski a dispărut la un moment dat din joc și Mangia l-a înlocuit cu Fausto Rossi ca să revitalizeze jocul mijlocașilor și s-a văzut că italianul are „stofă“ de fotbalist, dar și că mai are nevoie de timp pentru acomodare. Bancu a fost inexistent, Screciu s-a rezumat doar la a pasa în stânga și în dreapta, uneori a trimis și în aut, fiind taxat imediat de public. Un efort mare l-a depus fundașul Radoslav Dimitrov, care a urcat de multe ori excelent și a centrat în fața porții, dar defensiva Chiajnei a rezolvat problemele de fiecare dată. Pe flancul stâng, Briceag a inițiat vreo două atacuri, însă fără finalitate. Din nefericire, nici ceilalți doi jucători intrați pe final nu au reușit să se remarce prin ceva, atât Bărbuț, cât și Alex Popescu fiind anihilați perfect de fundașii adverși.
În plan defensiv, lucrurile au stat bine, Concordia nereușind nimic notabil în actul secund. Trebuie apreciată evoluția cuplului de fundași centrali Spahija – Kelic, care s-a descurcat bine atât aerian, cât și la combinațiile pe jos ale ilfovenilor, dar și intrările precise ale lui Dimitrov și Briceag, din flancuri.
Pentru CS Universitatea Craiova, întâlnirea cu gruparea din Chiajna trebuie să fie percepută ca un duș rece, pentru că urmează două meciuri de „foc“, iar Devis Mangia trebuie să-și „trezească“ elevii și să-i responsabilizeze dacă nu vrea să fie consemnate episoade negre. Primul duel are loc joi, de la ora 21.00, pe „Municipal“, în compania lui AC Milan, în prima manșă a turului trei preliminar al Ligii Europa, iar al doilea este programat duminică, de la ora 21.00, pe „Arena Națională“, contra lui FCSB.

Statistica meciului Craiova – Chiajna:

– repriza I: posesie: 49% – 51%, șuturi pe poartă: 2 – 1, șuturi pe lângă poartă: 3 – 1, lovituri libere: 8 – 12, cornere: 3 – 0, ofsaiduri: 1 – 1, aruncări de la margine: 11 – 13, intervenții portar: 0 – 1, faulturi: 11 – 7, cartonașe galbene: 1-1.
– repriza a doua: posesie: 61% – 39%, șuturi pe poartă: 0 – 1, șuturi pe lângă poartă: 5 – 2, lovituri libere: 13 – 7, cornere: 3 – 2, ofsaiduri: 0 – 1, aruncări de la margine: 11 – 18, intervenții portar: 1 – 0, faulturi: 7 – 12, cartonașe galbene: 1 – 3.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS