25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii se gândesc la Astra cu zâmbetul pe buze

Alb-albaștrii se gândesc la Astra cu zâmbetul pe buze

Andrei Ivan şi colegii săi pregătesc meciul cu Astra într-o atmosferă destinsă (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Andrei Ivan şi colegii săi pregătesc meciul cu Astra într-o atmosferă destinsă (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a prins „trenul“ ce ducea în play-off-ul Ligii I la „mustață“, asta în condițiile în care patrula de ceva vreme pe „peron“. Victoria cu Mediaș le-a descrețit frunțile și le-a realimentat dorința de a termina măcar pe podium, dacă nu vor reuși să termine pe primul loc, fiind conviși că au învățat din greșelile făcute și vor trata cu mai multă maturitate disputele viitoare. Alb-albaștrii au revenit marți după-amiază la antrenamente și cu toții radiau de fericire pentru calificarea în play-off, și vor să debuteze cu o victorie pe terenul Astrei.
„Nu contează cu cine puteam să picăm în prima etapă, noi trebuie să câștigăm. Contează că ne-am calificat și trebuie să terminăm cât mai sus. Mai avem mult de muncă până la titlu, dar de ce să nu visăm? Vom vedea cum va fi play-off-ul și ce figură o să facem acolo. Obiectivul, calificarea în cupele europene, este ca și atins, dar acum noi trebuie să câștigăm un trofeu, Cupa României sau campionatul. Ne antrenăm și trebuie să tragem cu dinții să obținem mai mult. Nici nu îmi imaginez ce ar fi în oraș dacă am ieși campioni“, a declarat căpitanul Andrei Ivan, completat de portarul Nicolai Calancea: „E greu să câștigăm titlul, dar nu este imposibil. Toate echipele au șanse la primul loc, dar sper să facem o figură bună și să fim noi acolo sus. O să ne batem pentru primele trei locuri. Sper să continuăm evoluțiile bune, să facem un meci bun la Astra și să câștigăm. Noi cu gândul ăsta vom merge la Giurgiu“.

Mulțescu, speriat de suporteri

La rândul său, antrenorul Gigi Mulțescu s-a declarat bucuros pentru calificarea în play-off și speră ca elevii săi să strângă rapid rândurile și să arate în play-off că au valoare.
„Bine că ne-am calificat în play-off, asta e cel mai important. Abia după meciul cu Mediaș am reușit să adorm și eu, după șapte-opt zile. Am făcut și analizele, aștept rezultatele… Acum trebuie să savurăm intrarea în play-off, dar să ne pregătim și pentru următorul meci. Trebuie să jucăm cu toate echipele și nu contează că e Astra la început, și cu Dinamo. Trebuie să fim pregătiți pentru orice adversar“, a spus antrenorul Gigi Mulțescu, simțindu-se bucuros că a scăpat, cel puțin pentru moment, de gura suporterilor: „Aici și dacă o să câștigăm Liga Campionilor nu sunt mulțumiți suporterii. Sunt foarte exigenți și asta ne face să mergem înainte, dar presiunea e mult prea mare“.
Marcel Popescu își dorește o întrecere corectă

Optimist s-a arătat și președintele Marcel Popescu, acesta explicând totodată că are încredere în arbitrii români și că se așteaptă ca la finalul play-off-ului ierahia Ligii I să reflecte exact munca depusă și valoarea echipelor din play-off.
„Ordinea meciurilor contează mai puțin, importantă e logistica, pentru că nu sunt deplasări comode, și mă refer la Viitorul și Cluj. Că am căzut cu Astra sau picam cu CFR ori Steaua nu are nici un fel de importanță. Practic începe un nou campionat, cu cele mai bune șase echipe, care sunt convins că va da culoare fotbalului românesc, așa cum nu a mai avut de mulți ani. Am încredere că se va juca doar pe teren. Este extrem de important ca ordinea să fie stabilită sportiv, iar greșelile de arbitraj să fie omenești, dar nu radicale. Nu avem nici o problemă să jucăm la Astra sau Dinamo, dacă arbitrajele sunt corecte și sunt mai buni le strângem mâna și îi felicităm“, a spus conducătorul Craiovei. Marcel Popescu a explicat de ce s-a decis ca echipa să susțină meciurile considerate pe teren propriu la Pitești și nu la Severin, ca până acum: „Este un play-off atipic pentru CS Universitatea, în sensul că până acum am mai jucat și la Craiova. De acum înainte o să jucăm chiar și sfertul de Cupă cu Dinamo, și semifinalele în care cred foarte mult că vom accede, în deplasare. Asta nu ne împiedică să avem aceeași prestație, să nu respectăm zecile de mii de suporteri. Ne vom apăra șansele corect, sportiv și vom respecta toți partenerii de întrecere. Vom juca trei meciuri la Pitești, pentru a nu ne suprapune cu Pandurii. Programul se stabilește de la etapă la etapă și la play-off și la play-out. Dacă s-ar fi știut cu patru-cinci runde înainte ordinea meciurilor și având în vedere faptul că Pandurii Târgu Jiu are prima opțiune la Severin, nu puteam să anticipăm dacă puteam să jucăm în același weekend sau mergem la Pitești. La Pitești ne-am simțit extraordinar, ca și la Severin de altfel. Nu există nici un fel de preferință între Pitești și Severin, este doar o problemă de logistică. Dacă nu ne va împiedica prima opțiune a Pandurilor la Severin, fără nici o problemă vom pleca de la Pitești“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS